fbpx
Uutiset

Laura Huhtasaaren tviittien aiheuttama kohu ylitti BBC:n uutiskynnyksen – nettisivuilla käydään läpi kohun vaiheet

Laura Huhtasaaren tviittien aiheuttama kohu käytiin läpi BBC:n nettisivuilla

Brittiläinen BBC -uutiskanava uutisoi nettisivuillaan Suomessa sunnuntaina nousseen kohun, jonka perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren tviitit aiheuttivat.

Suomalaisten medioiden uutisointiin perustuvassa BBC:n uutisessa Finland school poster sparks migration row kerrotaan, että Huhtasaaren mukaan tamperelaisen koulun oppilaiden tekemä juliste lietsoo vihaa poliitikkoja kohtaan.

Ryhmätyössä koululaiset ottavat kantaa maahanmuuttoon. BBC kertoo myös, että kohun myötä koululle jouduttiin järjestämään vartiointi.

Uutisessa kerrotaan, miten osa suomalaisista kyseenalaisti koulun tehtävänannon, osa taas puolusti sitä. Myös Huhtasaaren saamasta kritiikistä kerrottiin; Huhtasaari nimittäin kertoi tviitissään koulun nimen ja oppilaiden etunimet.

Uutisen mukaan koulun rehtori oli sanonut, että koululaisten tekemä juliste oli irrotettu asiayhteydestä eikä kukaan ollut pakottanut nuoria tekemään sellaista julistetta kuin he tekivät.

BBC kertoo myös, että Huhtasaari on entinen opettaja ja maahanmuuttovastainen. Lisäksi uutisessa käydään lyhyesti läpi perussuomalaisten kannatuslukemat.

Menot