Uutiset

Laura Markovaara juoksi sydämensä kyllyydestä

Maaliskuussa murtunut lonkka ei haitannut KU-58:n Laura Markovaaraa perjantaina, kun hän ylitti Linnahölkän maalilinjan kilpailun nopeimpana naisena. 

40-vuotiaiden naisten sarjaan osallistunut Markovaara onnistui lopulta parantamaan jopa omissa nimissään ollutta reittiennätystä 15 sekunnilla. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 34.33. Naisten sarjan nopein oli Jaana Leivo ajalla 38.24.

– Olin vain koko matkan niin onnellinen, että pystyn juoksemaan ja menin ihan sydämeni kyllyydestä, onnellinen Markovaara iloitsi maalialueella.

Hänen lonkkansa murtui maaliskuussa ja juhannuksesta lähtien hän on jälleen päässyt juoksemaan.

Ennätysaika oli Markovaaralle täysi yllätys, sillä ennen juoksua tavoitteet olivat paljon maltillisemmat.

– Ajattelin, että varmaankin menee 37 minuuttiin, ja jos menee alle 36 minuutin, niin olen onnellinen. Minulla oli kirittäjä viiteen kilometriin asti, mutta sitten jalkojen kopse takana vaimeni. Tässä juoksussa oli mukana riemu ja tunsin itseni vahvaksi.

Perjantai-illassa juoksijat pääsivät matkaan aurinkoisessa säässä.

– Nyt ei ollut niin tukalan kuumaa kuin viime vuosina, joten sekin varmaan auttoi jaksamaan paremmin, Markovaara arveli.

Miehissä uusi mestari

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi Linnahölkän ensikertalainen Lauri Lipiäinen. Sundeo IF:n edustajan voittoaika oli 33.04.

Toiseksi sijoittui alkumatkasta kärkeen ampaissut Forssan Salaman Marko Vaittinen (33.43) ja kolmanneksi juoksi Hämeenlinnan Tarmon Matti Groll (34.22).

– Tämä oli ihan hyvä karstojenpoistotreeni. Tänä kesänä on tullut vasta vähän kisatuntumaa ja oli hyvä saada kropasta vähän enemmän irti, Lipiäinen kommentoi juoksuaan.

Letkan kärki pysyi yhdessä alkumatkan, mutta 4 kilometrin kohdalla Lipiäinen karisti kilpakumppanit kannoiltaan.

Ensi kertaa Hämeenlinnan maisemissa juossut Lipiäinen ihastui juoksureittiin.

– Reitti oli hieno eikä säässäkään ollut moittimista. Täytyy varmaan tulla joskus uudestaankin tänne juoksemaan. Välillä unohduin katselemaan maisemia niin paljon, että keskittyminenkin meinasi herpaantua, Lipiäinen naureskeli.

Maratonia päämatkanaan juokseva Lipiäinen jäi Jarkko Järvenpään reittiennätyksestä (30.19) nelisen minuuttia.

– Se on todella kova aika. Itselläni ei sellaisiin aikoihin olisi asiaa, Lipiäinen sanoi. (HäSa)

 

 

Korjaus: Naistensarjan voittajan Laura Markovaaran sukunimen kirjoitusasu korjattu.

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic