Uutiset

Laura Mononen …kuudes Otepäässä

Markku Tuominen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen päätti Skandinavia-cupin kuudenteen sijaan Otepäässä kympin yhteislähtökilpailussa.

Perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kilpailussa yhdeksän hiihtäjän kärkiryhmä ratkaisi voiton ja kirin ykkönen oli Norjan Kathrine Harsem ennen ruotsalaiskolmikkoa Marika Sundin, Magdalena Pajala ja Jennie Öberg. Monosen edelle ehti vielä Norjan Martine Ek Hagen.

– Hyvä kisa, mutta loppu harmittaa. Helppo rata ja lopussa oli pitkä lasku, jossa jäin huonoon paikkaan kiritaistossa. Parempaan olisi ollut saumoja, Mononen kertoi.

Monosen ero voittajaan oli 3,6 sekuntia. Toiseksi parhaana suomalaisena Mona-Lisa Malvalehto oli kymmenes (+0.24). HlHS:n Anni Kainulainen oli 23:s (+2.07) ja Maija Hakala 29:s (+2.51).

Yhteispisteissä Harsem oli myös ylivoimainen ykkönen ja Norjan menestystä täydensivät seuraavina Hagen ja Marthe Kristoffersen.

Laura Mononen oli cupin kuudes, vaikka häneltä jäi Ruotsin osakilpailu hiihtämättä.

– Täällä Baltian kisoissa olisi pitänyt venyä paremmin, kun kolme kisaa jäi väliin. Kolmen joukkoon oli tavoite, se olisi tuonut paikan suoraan kevään maailmancupin kisoihin. Ensi viikonloppuna Salpausselällä on tavoitteena pistesijat, Mononen totesi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020