Uutiset

Laura Mononen …palkintopallille Norjassa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen päätti kisaviikonlopun Skandinavia-cupissa Norjassa palkintopallilla, kun hän hiihti 20 kilometrin yhteislähtökilpailussa perinteisellä tyylillä kolmanneksi.

Voiton vei Ruotsin Sofia Bleckur ajalla 52.18,8 ja Monosen (+1.00) edelle ehti myös Norjan Martine Ek Hagen (+0.25).

Bleckur lähti heti alusta vahvasti ja mukana seurasi vain Hagen. Puolimatkassa ero seuraaviin oli jo puoli minuuttia. Viimeisellä vitosella ruotsalainen karkasi voittoon.

Mononen lähti rauhallisemmin liikkeelle, mutta nousi pikku hiljaa kakkosryhmään ja kiristi loppukilometreillä viiden hiihtäjän ryhmästä kisan kolmanneksi.

– Nousujohteinen kisa onnistui suunnitelmani mukaisesti. Tarkkailin tilannetta, eikä eroa tullut liikaa. 15 kilometrin kohdalla sitten lähdin ja se riitti loppuun asti, Mononen kertoi.

Maalissa seuraavina olivat norjalaiset Kathrine Harsem (+1.13) ja Tuva Staver (+1.20). Suomalaisista Susanna Saapunki oli 17:s (+3.25) ja Heini Hokkanen 34:s (+4.34).

Miesten 30 kilometriä voitti Norjan Simen Östensen. Ristomatti Hakola oli 15:s (+1.11), Matias Strandvall 26:s (+2.15) ja Kari Varis 38:s (+3.07).

Laura Mononen oli koko viikonlopun selkeästi paras suomalainen. Vapaan tyylin kympillä hän oli kuudes ja printissä kahdestoista. Miehistä parhaana Toni Ketelä oli sprintin 14:s.

– Vapaan kisaksi avaus meni ok ja paremmin kuin aiemmin. Terävyyttä vain puuttuu. Sprintissä sitten oli helppo rata ja moni meni pelkkää tasatyöntöä vapaan suksilla, en ole naisissa sellaista aiemmin nähnyt enkä itse ollut siihen varautunut. Mutta kaikkineen hyvä viikonloppu, Mononen summasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020