Uutiset

Laura Mononen …Tour de Ski -kiertueelle

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen on mukana Suomen joukkueessa, joka matkustaa tapaninpäivänä Tour de Ski-kiertueelle.

– Hyvillä mielin lähden mukaan. Ajoittain on kulkenut ihan kohtuullisesti ja toivottavasti vauhtia löytyy lisää. Keskityn nyt harjoitteluun enkä todennäköisesti kilpaile enää ennen Touria. Edessä on kova kisarupeama, Mononen kommentoi tyytyväisenä.

– Tärkeää on päästä maailmancupin pisteille myös sen takia, että saamme ensi kaudelle varmistettua Suomelle maapaikkoja.

Mononen lähtee kolmannen kerran rankalle kiertueelle.

– Ensimmäinen kerta meni yli odotusten. Pääsin osakilpailuissa pistesijoille ja olin kokonaiskisan kahdeskymmenes. Viime vuonna olikin sitten huonoja hiihtoja, kuten pääosa kautta, Mononen muistelee.

– Nyt tavoitteena on tietysti hiihtää kovaa ja minimitavoite on pistesijat. Koko Touria lähden hiihtämään, mutta kiertueen aikana pitää sitten pohtia tarvittaessa uudelleen tilannetta.

Päävalmentaja Magnar Dalen valitsi Tourille suuren kolmentoista hiihtäjän ryhmän, jossa on seitsemän naista ja kuusi miestä.

Naisista mukana on koko A-maajoukkue Mona-Lisa Malvalehtoa lukuun ottamatta. Hän kilpailee ensi viikonloppuna Aino-Kaisa Saarisen ja Anne Kyllösen kanssa Asiagon maailman cupissa, jossa ohjelmassa ovat sprinttihiihdot.

Päävalmentajalla oli perustelut poikkeuksellisesti vain kolmen naisen valintaan Asiagoon.

– Muut naiset keskittyvät Tour de Ski -kiertueeseen. Kauden päätavoite on luonnollisesti Sotshin olympialaisissa, mutta tour on meidän kauden toiseksi tärkein tavoite, Dalen linjasi.

Tour de Ski-kiertueeseen kuuluu seitsemän osakilpailua, joissa mukana on yksi sprinttikisa sekä kolme perinteisen ja kolme vapaan tyylin kilpailua.

Kiertue alkaa 28. joulukuuta Saksan Oberhofissa vapaan tyylin prologeilla (N3/M4km) ja jatkuu seuraavana päivänä perinteisen tyylin takaa-ajokilpailuilla.

Sitten kiertue matkaa Sveitsin kautta Italiaan huipentuen 5. tammikuuta Val di Fiemmen loppunousuun. (HäSa)

Asiasanat