Uutiset

Laura Mononen …ykkönen Ylläksellä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen osoitti vahvaa kesäkuntoa ja hiihti voittoon kovatasoisissa rullahiihdoissa Ylläksellä.

Naisten kilpailussa hiihdettiin ensin prologina 4,2 kilometriä ylämäkeen ja tämän osuuden perusteella lähdettiin takaa-ajokilpailuun, jossa matkana uudelleen oli sama 4,2 kilometriä.

– Hyvin meni. Takana on kolmen viikon kova jakso määrällisesti. Tehoja ei ole nyt haettu, eikä tähän kisaan valmistauduttu mitenkään erityisesti. Mutta olen hyvässä kunnossa ja tosi tyytyväinen, että rankan jakson jälkeen kulki noinkin hyvin, Mononen totesi.

Kisan kakkonen oli Anne Kyllönen (+0.35) ja kolmas Susanna Saapunki (+0.40). A-maajoukkueesta Riikka Sarasoja-Lilja oli neljäs (+1.12) ja Mona-Lisa Malvalehto kymmenes (+3.12).

– Viimeisin viikko meillä oli Ylläksellä maajoukkueen yhteisleiriä ja tämä oli päätöskisa. Elokuun lopussa kokoonnumme Vuokattiin ja syyskuussa matkustan sitten maajoukkueen matkassa Ramsauhun. Terveenä olen ollut ja hyvältä vaikuttaa, mutta nyt pitää mennä järkevästi kohti syksyä. Tärkeimmät ajat ovat tulossa, Mononen kertoi.

Miesten urakkana oli yhteensä 12,6 kilometriä ja ykköseksi ylsi Matti Heikkinen ennen Lari Lehtosta (+0.28) ja Ville Nousiaista (+0.53). Sami Jauhojärvi jätettiin seitsemänneksi (+2.22). (HäSa)

Asiasanat

Menot