Uutiset

Laura Mononen hyvissä asemissa Tourilla

Maastohiihto

Oberstdorf

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen on avannut maastohiihdon Tour de Ski-kiertueen odotetusti hyvillä hiihdoilla.

Kun takana on kaksi osakilpailua Sveitsin Val Müstairissa, Mononen on yhteistuloksissa kymmenentenä (+1.38) toiseksi parhaana suomalaisena. Neljäntenä olevaan Krista Pärmäkoskeen (+0.42) on eroa vajaa minuutti.

– Ihan hyvältä on tuntunut ja kohtuullisella etäisyydellä olen vielä kärkeen. Nyt onneksi on luvassa pidempiä matkoja, Mononen kertoi.

Lauantaina Tour avattiin vapaan tyylin sprintillä ja Mononen oli karsinnan kuudes. Erävaiheessa urakka päättyi puolivälieriin ja Monosen loppusijoitus oli 22:s.

Sunnuntaina 5 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailussa Mononen kiilasi kärkikymmenikköön ollen maalissa yhdeksäs 33 sekuntia voittajalle Norjan Ingvild Flugstad Östbergille jääneenä.

– Tuloksellisesti sunnuntai oli parempi päivä, mutta hiihto oli kyllä raskaamman tuntuista kuin sprintissä. Välipäivä tekee nyt varmasti hyvää, Mononen tuumasi.

Maanantain välipäivän jälkeen kiertue jatkuu Saksan Oberstdorfissa, jossa tiistaina hiihdetään yhdistelmäkisat (N5+5 km) ja keskiviikkona takaa-ajokisat vapaalla hiihtotavalla (N10km).

Tämän vuoden Tourin ohjelmassa on vain yksi sprinttikisa ja se on jo takana, mikä on Monosen kannalta hyvä asia. Hän ei ole ollut sprinteissä vahvimmillaan.

– Ohjelma vaikutta hyvältä, kun on vain yksi sprintti. Ihan selkeää päämatkaani en osaa sanoa, kaikissa on pystyttävä tasaisesti tekemään hyvä suoritus, jos meinaa lopussa olla hyvällä sijalla, Mononen ennakoi.

Viime vuoden Tour de Ski-kiertueen lopputuloksissa Mononen oli yhdeksäs.

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic