Uutiset

Laura Mononen ja Maija Hakala mukana Hämeen viestissä

Hämeenlinnan Hiihtoseura saa hyvän joukkueen tiistai-iltana Valkeakoskella hiihdettävään Hämeen maakuntaviestiin. Joukkueen nimekkäimmät lykkijät ovat maailmancupissakin menestynyt Laura Mononen ja myös maajoukkueessa mukana ollut Maija Hakala.

Mononen hiihtää kahdeksan osuuden viestin toisen osuuden, naisten yleisen sarjan kolmen kilometrin perinteisen lenkin. Hakala on puolestaan vauhdissa naisten vapaan kolmen kilometrin matkalla (kuudes osuus).

HlHS:n joukkueen muut hiihtäjät ovat Sami Peltotalo (Myl 8km p), Samu Hanska (M16 3 km p), Ester Vuorio (N16 3 km p), Lauri Vähävihu (M18 3 km v), Roope Nyström (Myl 5 km v) ja Matti Hakala (Myl 8 km v).

HlHS:n puheenjohtaja Ari-Pekka Lassila uskoo seuransa joukkueen taistelevan tosissaan voitosta perinteikkäässä kisassa.

– Nyt meillä on kyllä aika tehokas joukkue. Toivottavasti pystymme lyömään kiilaa entistä kovemmin viestiä vuodesta toiseen hallinnutta Valkeakosken Hakan porukkaa vastaan. On todella hienoa, että saimme kaksi kovaa edustushiihtäjäämmekin mukaan, Lassila sanoo.

Hämeen maakuntaviestillä on todella pitkät perinteet. Tänä vuonna Korkeakankaan hiihtokeskuksessa hiihdettävä kilpailu sivakoidaan jo 73. kerran.

Haka Skin hiihtotiimiin puuhamiehiin kuuluva Pauli Heinonen odottelee jännittäviä latutaistoja, vaikka tänä vuonna mukana onkin vain kymmenen joukkuetta.

– Onneksi pystymme kuitenkin pitämään kisat, eikä pitkä perinne pääse katkeamaan. Myöhäinen ajankohta ja ilta näyttävät verottavan osanottoa. Meilläkin on ollut mukana aiempina vuosina useampikin joukkue, mutta tällä kertaa saamme matkaan vain kaksi porukkaa, Heinonen kertoo.

Hämeen viestin lähtölaukaus pamahtaa tiistaina Korkeakankaalla kello 17.30.

Hiihdon maakuntaviestit on järjestetty takavuosina perinteisesti jo loppiaisena. Lauhojen säiden takia viestien ajankohtaa on kuitenkin jouduttu siirtämään useana talvena.

– Tänä talvena olemme joutuneet siirtämään Hämeen viestiäkin jo kaksi kertaa, mutta kolmas kerta toden sanoo, hakalaiset lupaavat nettisivuillaan.

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic