Uutiset

Laura Mononen jälleen Tourille

Suomen maajoukkue perinteiselle maastohiihdon Tour de Ski -kiertueelle on nimetty ja matkaan lähtee viisi mies- ja viisi naishiihtäjää.

Myös Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen on jälleen mukana. Vuonna 2012 hän oli yhteiskisan 20:s, mutta viime vuonna kiertue jäi sairastelun takia kesken.

– Neljäs kertahan tämä on jo peräkkäin. Odotukset ovat tietysti aika korkealla, kun alkukausi on mennyt hyvin. Toivottavasti tulee urani paras touri, Mononen ennakoi.

Tällä kaudella on hiihdetty neljä maailmancupin osakilpailua. Mononen on hiihtänyt kaikki normaalimatkat ja sijoittunut joka kerta pisteille. Yhteispisteissä hän on kolmanneksi parhaana suomalaisena 23:s ja normaalimatkojen cupissa 15:s.

Yhdeksännen kerran järjestettävä Tour de Ski alkaa ensimmäistä kertaa vasta uudenvuoden puolella. Prologi on ohjelmassa 3. tammikuuta Saksan Oberstdorfissa ja seitsemään osakilpailuun typistetty kiertue päättyy klassiseen Alpe Cermisin nousuun 11. tammikuuta.

Naisista Suomen joukkueessa ovat myös Anne Kyllönen, Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä miehistä Sami Jauhojärvi, Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Ville Nousiainen.

– Kokosimme joukkueen lähtökohtaisesti heistä, jotka ovat maailmancupin pisteille hiihtäneet. Hyvärisen Perttu hiihti hyvän Skandinavia Cupin kisan Norjassa. Heikkisen Matti päätti keskittyä harjoitteluun, samoin Riikka Sarasoja-Lilja. Riitta-Liisa Roponen on keskittynyt vapaan hiihtämiseen, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoi valinnoista.

– Miesten puolella meillä on tarvetta saada yksi mies lisää maailmancupin pisteille, että saisimme normaalimatkoille nostettua maapaikkojen määrää neljästä viiteen. Keskustelimme, lähtisikö Martti Jylhä yrittämään yhdelle matkalle pisteille sekä olisiko tämä ollut paikka Susanna Saapungille, joka hiihti Skandinavia-cupissa hyvin. Päädyimme kuitenkin, että Martti keskittyy omaan sprinttiprojektiinsa ja Susanna menestymiseen Skandinavia-cupissa. (HäSa)

Asiasanat