Uutiset

Laura Mononen jälleen Tourille

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosella on tuttu uudenvuoden ohjelma, kun hän matkusti torstaina jälleen Keski-Eurooppaan ja osallistuu maastohiihdon Tour de Ski-kiertueeseen.

Viime vuonna Mononen oli Tourin yhteistuloksissa yhdeksäs ja loppunousun osuusajoissa 13:s. Vuonna 2012 hän oli kiertueen 20:s ja 2013 27:s. Pari kertaa Tour on keskeytynyt sairastumisten takia.

– En kyllä muista kuinka mones Tour tämä minulle on. Tavoite on hiihtää kaikki kisat mahdollisimman hyvin ja niin, että ero kärkeen pysyisi mahdollisimman pienenä, Mononen kertoi.

Toissa vuonna hän hiihti uransa tähän asti parhaan maailmancup-kilpailun juuri Tourilla, kun hän Italian Toblachissa oli 15 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajokisassa osuusajoissa kolmanneksi nopein.

Se onkin Kansainvälisen hiihtoliiton tilastoissa Monosen ainoa sijoitus kolmen parhaan joukkoon, kun takana on 104 henkilökohtaista maailmancup-kisaa.

Tänä vuonna Tour de Skin ohjelmassa on yksi sprinttikisa (V), yksi väliaikalähtökilpailu (V), kolme yhteislähtökilpailua (2xP ja yhdistelmä) ja kaksi takaa-ajoa (V).

Monosen vahvuuksina ovat olleet tasaisuus molemmilla hiihtotyyleillä sekä onnistumiset yhteislähtö- ja takaa-ajokisoissa.

Tällä kaudella hän on vakiinnuttanut tasoaan maailmancupin kärkikymmenikössä sekä suomalaisnaisten kärkiryhmässä.

Parhaat sijoitukset ovat perinteisellä tyylillä Rukan avausosakilpailusta kuudes kympillä ja kahdeksas sprintissä, mutta myös vapaalla tyylillä on tullut sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon.

Viimeisessä maailmancupin osakilpailussa ennen joulua Ranskan La Clusazissa hän oli yhteislähtökisassa vapaan tyylin kympillä parhaana suomalaisnaisena kymmenes.

Tämän vuoden Tour de Skillä ovat suomalaisnaisista Monosen lisäksi mukana Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic