Uutiset

Laura Mononen kahdentenatoista Kanadassa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen on Ski Tour Canadan yhteistuloksissa kahdentenatoista, kun maastohiihdon maailmancupiin kuuluvasta kiertueesta on takana kuusi ja jäljellä kaksi osakilpailua.

Sprinttikisoja on ollut kolme, joista kahdessa viimeisimmässä Mononen on onnistunut pääsemään karsinnasta erävaiheeseen ja maailmancupin pisteille sekä saanut muutamia bonussekunteja.

Mononen on tunnetusti vahvempi normaalimatkan kisoissa kuin sprinteissä.

– Positiivista tosiaan, että olen päässyt aika-ajoista jatkoon. Kokonaiskisaa ajatellen tärkeää olisi ollut päästä erävaiheessa vielä välieriin. Jatkossa vuorossa on varmasti minulle parempia matkoja, Mononen ennakoi Canmoren perinteisen tyylin sprintin (23:s) jälkeen.

Ennakko piti kutinsa, sillä keskiviikkona 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa Mononen täydensi vahvaa suomalaisrintamaa ja oli kahdeksas vain 16,4 sekuntia kärjestä ja 6,6 sekuntia palkintopallista.

– Kokonaisuutena onnistunut kisa. Perinteisen tyylin osuus meni tosi hyvin. Vapaan tyylin osuus tuntui vaikeammalta, mutta pysyin porukassa mukana. Sukset olivat tosi hyvät. Loppu jäi pikkasen harmittamaan, kun palkintosijakaan ei ollut kovin kaukana. Samanlaista menoa vaan seuraaviin kisoihin, Mononen kommentoi.

Canmoressa kilpaillaan perjantaina väliaikalähtöinä vapaan tyylin kilpailut (N10/M15km) ja lauantaina kiertue huipentuu takaa-ajokisoihin perinteisellä tyylillä (N10/M15km). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic