Uutiset

Laura Mononen kolmas Rukalla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen päätti kautensa kolmanteen sijaan Rukan talvikisojen 10 kilometrillä. Vapaan tyylin yhteislähtökilpailu oli Suomen cupin päätösosakilpailu ja myös cupin yhteispisteissä Mononen nousi kolmanneksi.

– Ihan hyvä kisa, lopussa kyllä jo painoi. Ennakkoon ei ollut oikein odotuksia ja lähdin katsomaan, mikä on muiden vauhti. Tavoite eli cupin kolmas sija täyttyi, Mononen jutteli.

Maastohiihdon Suomen cup järjestettiin kolmannen kerran ja yhteensä palkintorahoja oli jaossa lähes 57 000 euroa. Henkilökohtaisina matkoina oli kolme sprintti- ja kuusi normaalimatkan kilpailua.

Mononen kuittasi palkintorahoina kokonaiskilpailusta 2000 euroa sekä osakilpailupalkinnon. Lauantaina hän ankkuroi HlHS:n viesticupin voittoon.

– Kausi oli kaksijakoinen. Viesteissä kulki hyvin ja kruununa oli SM-kulta, mutta henkilökohtaisesti kausi oli hieman vaisu. Toistuva sairastelu häiritsi ja silloin ei pysty huippusuorituksiin, vaikka kohtuu tasaista olikin, Mononen summasi.

Mononen on kuulunut kolme vuotta A-maajoukkueeseen.

– Nyt kunnon lepo ja sitten mietitään ensi kautta. Maajoukkuekuviot ovat vielä täysin auki. Omat näyttöni eivät ole olleet kovin vahvoja. Nyt on menty pari kautta samaa tasoa ja eteenpäin pitäisi päästä eli vauhtia löytää lisää sekä saada terveys kuntoon, Mononen linjasi.

Niskanen ja Jauhojärvi ykköset

Kerttu Niskanen ja Sami Jauhojärvi olivat ykkösiä sekä Rukan päätöskisassa että koko Suomen cupissa. Jauhojärvellä cupvoitto oli jo kolmas, Niskaselle toinen.

– Suomen cup on mukava lisä pääkisojen ohella. Tänään perushiihto riitti, eikä tarvinnut viimeistä vaihdetta laittaa peliin, Niskanen kommentoi.

Niskanen karkasi jo alussa ja tasaisesti jäänyt Mari Laukkanen oli yhteislähdön kakkonen (+0.50). Monoseen eroa kertyi reilu minuutti (+1.04).

HlHS:n Maija Hakala oli viides (+1.22). Hän hiihti kuutisen kilometriä Monosen kanssa, mutta viimeisellä lenkillä Kati Venäläinen nousi ohi neljänneksi. Tasaisen kilpailun hiihtänyt HlHS:n Anni Kainulainen oli 15:s (+1.54).

Naisten yhteispisteissä Niskasen ja Monosen välissä oli Anne Kyllönen, joka sairastumisen takia ei pystynyt Rukalla taistelemaan cupvoitosta.

Miesten 20 kilometrillä kahdeksan miehen kärkiryhmä ratkaisi lopussa voiton. Jauhojärven takana Kari Varis kiri kakkoseksi ja Martti Jylhä kolmanneksi. Se riitti pitämään Jylhän yhteispisteiden kakkosena ohi Tero Similän, joka oli päätöskisan viides.

HlHS:n Matti Hakala luisteli hyvän nousujohteisen kilpailun ja oli 14:s (+1.34). Vantaan Hiihtoseuran Mikko Kuusela oli 33:s (+3.24) ja Valkeakosken Hakan Vesa Kallio 35:s (+3.33). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic