Uutiset

Laura Mononen kuudes …ja Maija Hakala …kymmenes Oloksella

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen hiihti kuudenneksi ja Maija Hakala kymmenenneksi Oloksen kansainvälisten Tykkikisojen toisena päivänä, kun ohjelmassa olivat normaalimatkat perinteisellä tyylillä. Molemmat odottivat itseltään hieman parempaa vauhtia.

– Ei ollut terävää menoa. Huomasin, että eilinen kovassa pakkasessa hiihdetty sprintti painoi. Alku oli tahmeaa ja siinä tuli eroa. Vitosella pitäisi pystyä hakkaamaan kovaa koko matka, Mononen tuumi.

Vitosella ylivoimainen ykkönen oli Puolan Justina Kowalczyk ajalla 12.49,7.

Seuraavina olivat Kerttu Niskanen (+0.21,8), Krista Pärmäkoski (+0.24,1) ja Mona-Lisa Malvalehto (+0.30). Monosen (+0.39) edelle viidenneksi ehti Japanin Masako Ishida (+0.33).

– Eroa Kerttuun tuli liikaa. 10–15 sekuntia kovempaa, niin olisin ollut tyytyväinen. Justinan meno ei ollut yllätys, hän on ollut täällä Oloksella aina kova, Mononen summasi.

Maija Hakalalla kärkeen tuli eroa 57,8 sekuntia ja suomalaisista hän oli seitsemäs. Edellä oli vain A-maajoukkuehiihtäjiä, joista Anne Kyllönen oli seitsemäs (+0.40) ja Riikka Sarasoja–Lilja kahdeksas (+0.47). HlHS:n Anni Kainulainen oli 85 hiihtäjän joukossa 53:s (+1.53).

– Onhan tuo sijoituksena ihan hyvä. Vain A-maajoukkue edellä ja muut selkeästi takana, mutta en tuohon väliin haluaisi jäädä. Paremmalla vauhdinjaolla ero pienenee. Alku taisi olla liian reipas, kun lähdin alkupäässä eikä väliaikoja oikein ollut. Edellä lähteneen hiihdin kiinni ja kuulemma olin Lauraa vain pari sekuntia perässä. Loppu oli sitten vaikeaa, Hakala kertoi.

Miesten kympin voitti Kazakstanin Alexei Poltoranin kahdeksan sekunnin erolla Iivo Niskaseen. Kolmas oli Ville Nousiainen (+0.10). Valkeakosken Hakan Vesa Kallio jäi sijalle 102 (+2.29). Mukana oli 174 hiihtäjää.

Oloksen perinteisen tyylin kisat olivat katsastus kahden viikon päästä hiihdettävään Rukan maailman cup-avaukseen, jossa tyylinä on myös perinteinen. Naisissa Suomella on paikkoja yhteensä 15 sekä sprinttiin että normaalimatkalle. (HäSa)

Asiasanat