Uutiset

Laura Mononen lykki neljänneksi Oloksella

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen hiihti neljänneksi Oloksen Tykkikisojen perinteisen tyylin vitosella.

Edelle ehtivät Puolan Justyna Kowalczyk, Krista Pärmäkoski (+9,3) ja Aino-Kaisa Saarinen (+26,2). Monosella kärkeen eroa kertyi 28,0 sekuntia.

– No, semmoista ekan kisan sähläämistähän tämä oli, alla oli vain Vuokatin Suomen cupin viestikisa. Justiinaan eroa tuli aivan liikaa, kovempaa pitää pystyä hiihtämään jos maailmancupissa haluaa taistella hyvistä sijoista, Mononen tuumi.

– Toisaalta tämä viikonloppu menee vielä kovina harjoituksina, nyt on treenattu ja hyvältä on tuntunut, eikä näihin kisoihin erityisesti tullut valmistauduttua. Suomalaisrintamassa olin kuitenkin hyvin mukana, eikä olla mitenkään ratkaisevasti perässä.

Monosen takana seuraavina olivat Anne Kyllönen (+33,1) ja Riitta-Liisa Roponen (+33,2) sekä A-maajoukkueen ulkopuolelta Marjaana Pitkänen (+47,3).

HlHS:n Maija Hakala oli yhdeksänneksi parhaana suomalaisena 22:s (+1.20,5).

– Kuten monesti Oloksella hiihto tuntui taas teknisesti hyvältä, mutta vauhti vaan puuttui, en osaa sanoa miksi. Terävyyttä ja voimaa olisi kaivattu työntöihin ja potkuihin lisää. Eihän tuohon voi olla tyytyväinen, mutta huomenna on uusi päivä, Hakala summasi.

Miesten kympillä tiukassa sekuntitaistossa Lari Lehtonen oli nopein ennen Perttu Hyväristä (+1,1) ja Sami Jauhojärvi (+2,2). Valkeakosken Hakan Vesa Kallio jäi sijalle 55 (+1.48,4).

Sunnuntaina Oloksella hiihdetään vapaalla tyylillä normaalimatkat (N10km/M15km). HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic