Uutiset

Laura Mononen matkaa Rukalle nousukunnossa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen onnistui myös toisena päivänä Rovaniemellä lykityissä maastohiihdon Suomen cupin osakilpailussa.

Lauantaina Mononen oli vapaalla tyylillä neljäs ja sunnuntain perinteisen tyylin kympillä hän hiihti kolmanneksi.

– Eroa kärkeen tuli liian paljon, mutta hyvä, että perusjaksamisella tuli tuollainen sijoitus. Meno ei ollut herkkää, enkä saa itsestä vielä kunnolla irti. Alusta asti pitää pystyä hiihtämään kovaa. Kisojen kautta uskon kuitenkin vauhdin löytyvän, Mononen kertoi.

– Rukan maailmancup-avauksessa ensi viikonloppuna tavoitteena on olla pisteillä. Kauden alku on ollut parempi kuin aiemmin ja itseluottamus on kohdallaan. Kesällä on panostettu enemmän määrään ja tasatyöntöön eli perustyöllä on nostettu tasoa. Jaksamisesta tämän kauden menestys ei ole kiinni. Jään nyt Rovaniemelle ja torstaina sitten Rukalle. Palauttelua on ohjelmassa, kun takana on kaksi kovaa normaalimatkan kisaa.

Pärmäkoski kukisti Niskasen

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski nousi toisella kierroksella johtoon ja kasvatti kisan toisella puoliskolla eron Vieremän Koiton Kerttu Niskaseen 21 sekuntiin.

– Ensimmäisen mäen päällä mietin, aloitinko liian kovaa. Sitten kuulostelin lihaksistoani ja maltoin rauhassa hiihtää isoa hiihtoa ja kiristää loppuun. Taktiikka toimi hyvin, Pärmäkoski totesi.

Laura Mononen jäi kärjestä 48 sekuntia, mutta hiihti taakse jääneisiin verrattuna toisen puoliskon kovempaa.

Anne Kyllönen oli neljäs (+0.59), Riitta-Liisa Roponen viides (+1.03) ja Mona-Liisa Malvalehto kuudes (+1.11) eli A-maajoukkue piti pintansa.

Viikko takaperin Muoniossa Malvalehto voitti perinteisen tyylin vitosella Monosta yhdeksän sekuntia ja Kyllönen hävisi vain reilun sekunnin.

– Tuntuikin, että jaksoin hyvin hiihtää myös viimeisen kierroksen. Vauhtini oli tasaista. Muoniossa matka oli puolet tästä. Hyvältä vaikuttaa, että matkan pidetessä pystyin parantamaan, Mononen iloitsi.

A-maajoukkueessa on kova taistelu maailmancupin paikoista Rukan jälkeen.

– Lillehammeriin meillä on seitsemän paikkaa ja kun A-maajoukkueessa on kahdeksan naista, niin yksi jää pois. Eilinen (lauantain) vapaan kisa oli sinne tärkeä näyttöpaikka, linjasi päävalmentaja Reijo Jylhä.

Olympiavoittajat kärjessä

Vuokatti Ski Teamin olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi oli miesten 15 kilometrin kärkikaksikko. Maalissa keskinäinen ero koko ajan kisaa johtaneen Niskasen hyväksi oli 19 sekuntia.

– Rukalla hiihdän vain normaalimatkan ja tavoitteena on kymppijoukkoon. Norjassa Martin Sundby on mennyt kovaa, Niskanen ennakoi.

Jauhojärvi jäi Niskasesta jo ensimmäisellä 2,5 kilometrin kierroksella 13 sekuntia ja suurimmillaan eroa oli väliajoissa 25 sekuntia. Nousujohteinen kisa nosti Jauhojärven kuitenkin kakkoseksi ja takana pysyi myös lopussa hyvin noussut Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen (+0.27). (HäSa)

Asiasanat