Uutiset

Laura Mononen mitalitavoittein SM-laduille

Keuruulla ratkotaan viikonloppuna maastohiihtokauden ensimmäiset SM-mitalit ja samalla katsastetaan vielä hiihtäjiä Lahden MM-kisoihin.

Perjantaina ohjelmassa ovat sprinttihiihdot vapaalla tyylillä, lauantaina perinteisen tyylin normaalimatkat väliaikalähtökilpailuina ja sunnuntaina parisprintit perinteisellä tyylillä. MM-kisajoukkue julkistetaan lauantaina.

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta kisoihin on ilmoitettu naiskolmikko Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen.

– Kaikille matkoille olen ilmoittautunut ja mitaleita on tavoitteena sekä teknisesti ja taktisesti hyvin onnistuneita suorituksia, A-maajoukkuehiihtäjä Mononen tuumasi.

Mononen kilpaili kahtena edellisenä viikonloppuna Ruotsin maailmancup-osakilpailuissa ja oli normaalimatkoilla sekä vapaalla että perinteisellä tyylillä Krista Pärmäkosken jälkeen toiseksi paras suomalainen.

Ulricehamnin vapaan tyylin kympin 14:s sija sai muutamat jo epäilemään Monosen taantuneen alkukauden kunnostaan, vaikka eroa kolmanteen sijaan oli vain reilu puoli minuuttia. Falunin 15 kilometrin perinteisen tyylin kisassa Mononen oli kahdeksas 24 sekuntia Pärmäkoskesta.

– En ole varma, onko lauantain kisa Keuruulla myös katsastuskisa MM-Lahteen. Minulla on maailmancup-kisojen jälkeen ihan hyvä tunne, Mononen vakuutti.

Maajoukkuenaisista Monosen tavoin myös sprinttiin ovat ilmoittautuneet Krista Pärmäkoski, Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen. Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen liittyvät mukaan lauantaina.

Maija Hakalalla on ollut vaikea kausi ja hän jättää myös perjantain sprintin väliin.

– En osaa sanoa tai asettaa mitään sijoitustavoitteita viikonlopulle. Toivon ehjää nousujohteista suoritusta, Hakala kertoi.

Anni Kainulaisen vahvan alkukauden katkaisi sairastelu, mutta vire on ollut löytymässä uudelleen.

– Treenit ovat sujuneet hyvin ja fiilis ollut koko ajan parempi. Minulle sopivat kaikki viikonlopun matkat. Tykkään keskisuomalaisena myös kilpailla Keuruulla, paljon tuttuja on tulossa ladunvarteen kannustamaan. Tavoitteena henkilökohtaisilla matkoilla on molempina päivinä kymmenen joukkoon, Kainulainen linjasi.

Miehissä erityisesti sprinttipaikoista Lahden MM-joukkueeseen käydään vielä Keuruulla taistelua, kun tämän kauden kansainväliset näytöt ovat valmennusjohdon mukaan jääneet odotettua heikommiksi.

Valkeakosken Hakan Vesa Kallio on ilmoittautunut mukaan SM-kisoihin, mutta viime päivät ovat tuoneet takapakkia.

– Viikko sitten hiihdin Itävallassa Worldloppetin ensimmäisen osakilpailun (42km) ja sairastuin kotiuduttuani. Näyttää siltä, etten pääse starttaamaan Keuruulla. Sunnuntaina menen todennäköisesti parisprintin sijaan Finlandia-hiihtoon, Kallio kertoi. HäSa

 

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic