Uutiset

Laura Mononen neljästoista Kanadan kiertueella

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen oli yhteistuloksissa neljästoista Ski Tour Canada-kiertueella, jonka kahdeksan osakilpailun urakka päättyi lauantain takaa-ajokilpailuihin Canmoressa.

Mononen ei onnistunut perjantaina vapaan tyylin väliaikalähtökilpailussa, vaan jäi 10 kilometrillä sijalle 25 (+1.45). Raskaassa kelissä nähtiin yllätyksiä myös kärkikymmenikössä.

– Oli kyllä vaikea kisa. En ymmärrä, mikä vapaan hiihtämisessä oikein on, kun tulosta ei meinaa millään tulla. Harmittaa tosi paljon. Myös suksella tuli kyllä eroja, Mononen tilitti perjantaina.

Lauantain päätöskisa hiihdettiin perinteisellä tyylillä ja kolmentenatoista ollut Mononen lähti kymmenen kärjen jälkeen startanneessa suuressa aaltolähdössä.

Perinteisellä suksi kulki paremmin ja Mononen oli päätöskisan yhdeksänneksi nopein. Suurta ryhmää veti Puolan Justina Kowalczyk, joka nousi yhteistuloksissa yhdeksänneksi. Mononen tuli maaliin pääjoukon kärkiryhmässä.

– Tänään oli kyllä raskas kisa ja keli. Hyydyin vikalla kierroksella ihan totaalisesti ja tipuin viimeisessä nousussa Justinan kyydistä. Kaikki tehtiin, mitä pystyttiin. Onneksi muutama hyvä kisa mahtui tälle tourille, Mononen summasi.

Maailmancupin yhteispisteissä Mononen oli hyvän kauden päätteeksi viidestoista. Sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon tuli kahdeksan. HäSa

Asiasanat