Uutiset

Laura Mononen paras suomalaisnainen Oloksella

Hämeenlinnan Hiihtoseuran A-maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen jatkoi hyvää vauhtia sunnuntaina Oloksen Tykkikisoissa, kun tyyli vaihtui vapaalle.

Hän oli parhaana suomalaisena toinen 8,8 kilometrin kilpailussa.

– Pliisu päivä, ei tuntunut mitenkään hyvältä menolta. Olisihan tämä huonomminkin voinut mennä ja hyvästä harjoituksesta tämä kävi. Väsymystä on, eikä kroppa toimi vielä optimaalisesti. Eli siinä mielessä ihan ok kisa ja suomalaisvertailussa meni myös hyvin, Mononen tuumi.

Kisan voitti 13,1 sekuntia Monosta nopeampana Norjan Emilie Kristoffersen, joka viime kaudella hiihti Skandinavia-cupissa ja oli parhaimmallaan juuri vapaalla tyylillä neljäs.

– Harmittaa, etten pystynyt taistelemaan voitosta, mutta se olisi tänään vaatinut lisävaihdetta. Meno oli tasapaksua, enkä saanut rytminvaihdosta, terävyys puuttui. Nyt suuntaamme Leville, jotta saadaan vähän erilaista maastoa ja sieltä sitten torstaina Rovaniemelle Suomen cupin toiseen osakilpailuun, Mononen kertoi.

Monosen jälkeen kolmas oli Anne Kyllönen (+20,6), neljäs Kazakstanin Jelena Kolomina (+29,4) ja viides Valko-Venäjän Polina Seronosova (+30,2) ennen Susanna Saapunkia (+37,5) ja Marjaana Pitkästä (+38,3).

HlHS:n Maija Hakala joutui sairastumisen takia jättämään sunnuntain kisan väliin ja jalkavaivasta toipuva Anni Kainulainen ei ollut edes ilmoittautunut Oloksen kisoihin.

– Jalasta kipeytynyt jänne on vaivannut vielä Vuokatin jälkeen, mutta on nyt jo paljon parempi. Tasatyöntöä ja perinteistä olen hiihtänyt, toivottavasti kohta jo myös vapaata. Rovaniemellä on tarkoitus kilpailla molempina päivinä, Kainulainen kertoi.

Miesten tuplavoittaja Oloksella oli Lari Lehtonen, joka 12,2 kilometrillä kukisti Islannin väreihin Norjasta siirtyneen Snorri Einarssonin puolella minuutilla. Kolmas oli Perttu Hyvärinen (+31,3).

Valkeakosken Hakan Vesa Kallio oli odotetusti paremmassa vauhdissa vapaalla tyylillä kuin lauantaina perinteisellä (55:s) ja oli viidenneksi parhaana suomalaisena yhdestoista (+1.24).

Maastohiihtäjien kilpailuputki jatkuu ensi viikonlopun Suomen cupin jälkeen seuraavana viikonloppuna Rukalla maailmancupin avausosakilpailussa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic