Uutiset

Laura Mononen rullasi SM-hopealle

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen kesäkausi jatkui mitalivauhdissa Ylläksellä, jossa hän oli rullahiihdon SM-kisoissa toinen.

Naisten urakkana oli ensin neljän kilometrin prologi, jonka tulosten perusteella lähdettiin neljän kilometrin takaa-ajokisaan.

Suomenmestaruuden voitti Anne Kyllönen, joka oli prologin ykkönen ja sai 7,3 sekunnin etumatkan Monoseen. Välissä lähti Susanna Saapunki kaksi sekuntia Monosen edellä.

Mononen oli takaa-ajo-osuuden nopein ja jätti selkeästi Saapungin, mutta ei saanut Kyllöstä kiinni. Maalissa Monosen ero mestariin oli 6,6 sekuntia ja Saapungin 22,8 sekuntia. Krista Pärmäkoski oli neljäs (+1.11) ja Katri Lylynperä viides (+1.25). Mukana oli 41 kilpailijaa.

– Toinen veto oli paremman tuntuinen kuin ensimmäinen. Aika paljon on treeniä alla ja tänään olo tuntui kyllä vähän väsyneeltä. Hyvä harjoitus kuitenkin. Maajoukkueleirimme päättyy täällä huomenna, Mononen kertoi.

Miehissä (12km) SM-kullan voitti Sami Jauhojärvi, joka oli molempien osuuksien nopein. Hopealle ylsi Juho Mikkonen (+0.18) ja pronssille Ari Luusua (+0.20).

Perjantain 400 metrin nopeuskisassa Laura Mononen oli myös toinen Mona-Liisa Malvalehdon jälkeen. Jokainen hiihti matkan neljästi ja paras aika huomioitiin. Kärkikaksikon ero oli 1,73 sekuntia. HäSa

Asiasanat