Uutiset

Laura Monoselle A-maajoukkueen haastajastatus

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen jatkaa A-maajoukkueryhmässä, mutta tilanne muuttui hieman edellisistä kausista.

Naisten A-maajoukkueeseen nimettiin samat kahdeksan hiihtäjää kuin viime kaudella, mutta Monosella on nyt kolmen mieshiihtäjän tavoin A-maajoukkueen haastajastatus. Maastohiihdon ensi kauden valmennusryhmät julkistettiin perjantaina.

Päävalmentaja Reijo Jylhä totesi naisten valintojen olleen selvät. Ainoana ryhmien väliin jäi Laura Mononen, joka on selkeästi B-maajoukkuetta paremmalla tasolla ja hiihtänyt parista heikommasta kaudesta huolimatta maailmancupin pisteille.

– Reijo soitteli ja kyseli kuulumisia, mutta en tiedä vielä itsekään, mitä tuo haastajastatus tarkoittaa. Se varmaan tarkentuu lähiviikkojen aikana. Katsotaan sitten, miten homma toimii. Se määrittelee myös tarkemmin omat leirisuunnitelmani. Muuten kesää on tietenkin jo suunniteltu, Mononen kertoi.

– Toukokuun alkupuolelta olen harjoitellut kohti uutta kautta ja Falunin MM-hiihtoja. Pari viime kautta on ollut vaikeita ja loma oli tarpeen, sai aikaa miettiä. Nyt kaikki on hyvin.

Mononen suuntasi sunnuntaina parin viikon harjoitusleirille Norjaan.

– Siellä on hyvät olot. Ylhäällä on lunta ja pääsemme hiihtämään. Kesäkaudella tavoitteena on paljon treeniä ja siten nostaa sekä määrää että tehoja jaksottaen kuitenkin niin, ettei liian aikaisin ole huippukunnossa.

Lammin Säkiän Tommi Huostila jatkaa Habita-ryhmässä, johon kuuluu yhteensä kuutisenkymmentä nuorta 16–17-vuotiasta hiihtäjää. (HäSa)

Asiasanat