Uutiset

Laura Monoselle SM-hopeaa kolmellakympillä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen päätti kilpailukautensa hyvään hiihtoon sunnuntaina Rukalla lykityssä 30 kilometrin perinteisen tyylin SM-kisoissa. Espoolainen ylsi raskaissa oloissa hiihdetyssä kisassa hopealle.

Suomen mestariksi työnteli Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen, jolle HlHS:n maajoukkuehiihtäjä hävisi 44,9 sekuntia. Kyllösen voittoaika painui päälle puolentoista tunnin (1.34.13,2).

SM-pronssille ylsi Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski. Kovasti lipsuvilla suksilla matkaa taittanut maailmancupin nelonen hävisi kärjelle 1.12.

HlHS:n menestystä talven viimeisellä SM-matkalla täydensi viidenneksi sujutellut Maija Hakala. Hän jäi kärjestä 4.03. Hakalan edelle neljänneksi kiilasi Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen (+2.43).

HlHS:n kolmas edustaja, Anni Kainulainen, ei aivan yltänyt tavoitteeseensa Rukalla. Kympin sakkiin tähdännyt Kainulainen oli kolmastoista ja jäi kärjestä jo lähes yhdeksän minuuttia.

HlHS menestyi jälleen hyvin myös seurana kolmenkympin kisassa. Mononen, Hakala ja Kainulainen saivat nimittäin ensimmäisen kiinnityksen uuteen Marja-Liisan pokaaliin. Kaksi pyttyä HlHS on jo saanut omakseen aiempina vuosina (keväällä 2012 ja 2015).

Hämeenlinnan sivakoijat ylsivät hyviin sijoituksiin myös Suomen cupin pisteissä. Rukalle päättyneessä cupissa Mononen oli neljäs, Hakala kuudes ja Kainulainen yhdestoista.

Cupin voiton oli varmistanut Krista Pärmäkoski jo viikko sitten Taivalkosken SM-kisoissa.

Laura Monosen hyvä hiihto sunnuntain pitkällä matkalla ei ollut yllätys. Maajoukkuehiihtäjä oli hopealla myös viime talven SM-kisassa, joka tosin pisteltiin tuolloin vapaalla tyylillä. Myös päättyneen kauden paras maailmancupin sijoitus, Holmekollenin viides sija, irtosi kolmellakympillä.

– Ihan hyvin hiihto sujui tänäänkin, vaikka olot olivat aika hankalat. Hiihdin niin kovaa kuin pystyin ja tämä oli tulos. Olin onneksi koko ajan hyvin selvillä tilanteesta ja pystyin loppuun saakka vetämään aika hyvää vauhtia, Mononen kertoi.

Mononen pääsee aloittamaan mukavissa tunnelmissa valmistautumisen ensi kauteen ja Lahden MM-kisoihin. Maailmancupissa seitsemän kertaa kympin sakkiin yltänyt urheilija löi tänä talvena itsenä läpi todenteolla lajin huipulla.

– Tärkeää oli, että pysyin terveenä lähes koko kauden. Vain alkutalvesta Oloksella oli pientä flunssaa, Mononen muisteli.

Myös Maija Hakala oli tyytyväinen Rukan kisaansa. Päättynyt kausi oli kokonaisuutenakin Hakalalla hyvä.

– Hetken aikaa jo mietin, että taidan pitää Riitta-Liisan takanani, mutta ei se sitten ihan onnistunutkaan. Tänään oli todella raskas keli, mutta se sopi ainakin minulle ihan hyvin, Hakala sanoi.

Hakala ylsi päättyneellä kaudella kaksi kertaa viidenneksi SM-laduilla. Aiemmin talvella hän onnistui hyvin Imatralla lykityssä kympin vapaan kisassa.

– Pystyin ihan selvän tason nostoon kauden aikana. Tästä on kiva jatkaa taas harjoittelua, Hakala suunnitteli.

Suomen mestari Anne Kyllönen myhäili tyytyväisenä kisan jälkeen. Kolmenkympin voitto kruunasi urheilijan hyvin sujuneen kauden.

– Kolmekymppiä on yksi lempimatkoistani. Halusin ehdottomasti voittaa, Kyllönen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Latuolot olivat vaikeat myös mestarille.

– Aika lipsuvalla suksella mentiin, ja mietin miten käy. Pidossa annoin tasoitusta, mutta luisto oli ok, Kyllönen muisteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic