Uutiset

Laura Monoselta hyvä näyttö vapaalla

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen onnistui hyvin Rovaniemen kilpailun avauspäivänä.

Mononen luisteli 7,5 kilometriä aikaan 18.55,5. Se riitti A-maajoukkueen kärkitaistossa neljänteen sijaan. (+0.17).

– Tavoitteena oli vauhdinjaoltaan ja muutenkin tasapainoinen hiihto ja ihan hyvin meni. Viimeisellä 2,5 kilometrin lenkillä tuli pieni hyytyminen, mutta ero kärkeen on ihan järkevissä rajoissa. Viime kaudella vapaa oli hankalaa, joten tämä oli hyvä merkki, varsinkin kun alla oli paljon treeniä eikä mitään herkistelyjä tänne oltu tehty, Mononen kertoi.

Rovaniemen kisa on määritelty katsastukseksi maailmancupin toiseen osakilpailuun, joka hiihdetään joulukuussa Lillehammerissa.

Laura Monosen takana A-maajoukkueesta viides oli Anne Kyllönen (+0.22) ja kuudes Riikka Sarasoja-Lilja (+0.36). Mona-Lisa Malvalehto ja Aino-Kaisa Saarinen eivät hiihtäneet.

– Olihan tämä minulta hyvä näyttökisa Lillehammeria ajatellen, Mononen myönsi.

– Mutta ei minulla mitään paineita siitä ollut. Turha jännittäminen on jäänyt taakse ja kisoissa pitää luottaa rutiiniin. Se tuo kunnon mukaisen tuloksen ja tänään kulki hyvin.

Sunnuntaina Rovaniemellä hiihdetään perinteisellä tyylillä (N10/M15km) ja samalla tyylillä avataan myös maailmancup viikon päästä Rukalla.

– Yritän teknisesti hyvää hiihtoa. Pitää keskittyä hyvin, jotta hiihto ei mene hosumiseksi, varsinkin, jos latupohja ennusteiden mukaisesti pehmenee. Silloin myös suksi voi nousta ratkaisevaan osaan, Mononen ennakoi.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Valkeakosken Hakan Vesa Kallio joutuivat jättämään Rovaniemen kisan väliin sairastelujen takia.

Asiasanat