fbpx
Uutiset

Laura Monosen ylivoimaa Vuokatissa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen avasi vahvasti maastohiihtäjien perinteisen Vuokatin Aateli Race -kesätapahtuman ja otti prologina kilpaillulla 1,6 kilometrin rullahiihto-osuudella ylivoimaisen voiton.

Monosella meni Vuokatinvaaran nousuun hiihdettyyn Vaaran mailiin aikaa 7.08,9 eli viime vuodesta aika parani 28 sekuntia ja eroa Kaisa Mäkäräiseen oli maalissa 17,3 sekuntia, vaikka puolimatkassa Mäkäräinen johti vielä kolmella sekunnilla. Kilpailu käyntiin väliaikalähtönä.

– En mielestäni lisännyt vauhtia, mutta jaksoin loppuun asti hyvin. Kisa oli ihan ok, ei mitään supermenoa kuitenkaan. Viime vuoteen verrattuna kulki paremmin, mutta silloin olin sairastellut, Mononen jutteli tyytyväisenä.

Kolmanneksi nousi Susanna Saapunki (+0.19) nelisen sekuntia Kerttu Niskasta nopeampana. Viime vuoden kokonaiskisan kakkonen ja prologilla kolmella sekunnilla Monosen kukistanut Anne Kyllönen jäi tällä kertaa kuudenneksi (+0.35).

HlHS:n Maija Hakala oli seitsemästoista (+1.12) ja nuorista ampumahiihtäjistä Auli Kiskola 21:s (+1.24) ja Erika Jänkä 32:s (+1.52).

– Aika tahmeaa oli, hyvin jaksaa mutta vauhti puuttuu, summasi Hakala avaustaan.

Miesten prologin ykkönen oli viime vuoden voittaja Matti Heikkinen ennen Iivo Niskasta (+0.03) ja Lari Lehtosta (+0.08). Valkeakosken Hakan Vesa Kallio oli 32:s (+0.56).

Keskiviikkoaamuna kilpailu jatkuu maastojuoksulla (N3/M4,5km) ja iltapäivällä urakka päättyy rullahiihtoon (N10/M15km), johon lähdetään kahden aiemman osuuden tulosten perusteella.

Juniorit (M/N18) urakoivat oman osuutensa (maastojuoksu + rullahiihto) tiistaina kokonaan ja mestareiksi ylsivät Karihaaran Visan Josefina Böök ja IF Femmanin Robin Sundsten.

Tytöissä Hakan Hilda Kukonlehto oli 14:s (+1.41) ja Sanni Kuusinen 18:s (+2.13) ja HLHS:n Maija Keränen 25:s (+2.35) sekä pojissa Tammelan Ryskeen Eetu Kurkikangas 15:s (+2.27). HäSa

Asiasanat

Menot