Uutiset

Laura Pihlajamäki hankkii kannuksia Bundesliigassa

HPK:n naisten lentopallojoukkueessa viime kaudella pelannut Laura Pihlajamäki, 20, ei ole katunut päätöstään siirtyä Saksan Bundesliigaan. Allianz Volley Stuttgartin joukkueessa pelaava keskipelaaja on vakiinnuttanut paikkansa joukkueensa aloituskuusikossa ja tulostakin on syntynyt. Lahjakas pelaaja johtaa muun maussa Bundesliigan torjuntatilastoa.

Pihlajamäen joukkue on aloittanut kauden hyvin. Allianz Volley on liigan runkosarjan toisen kierroksen alussa neljäntenä ja kohtaa Saksan cupin sunnuntaisessa loppuottelussa Vfb Suhlin joukkueen.

-Se ottelu on urani tähän saakka suurin ottelu. Hallessa pelattaviin cupin loppuotteluihin odotetaan jopa 10 000 katsojaa, kertoo Pihlajamäki.

Pihlajamäki on päässyt nopeasti sisään kovatasoiseen Saksan liigaan. Allianz Volley on osoittautunut juuri oikeaksi joukkueeksi nuorelle suomalaiselle.

-Meillä on hyvä joukkue, jossa on monen maan maajoukkuepelaajia. Olemme myös sopiva sekoitus kokemusta ja nuorta voimaa. Tasaisessa porukassa ei ole kuitenkaan yhtään varsinaista tähtipelaajaa, Pihlajamäki kuvailee.

Cupin voitto ja pudotuspelit kiikarissa

Allianz Volleyllä riittää tavoitteita tällä kaudellla. Cupin voittoa tavoitteleva joukkue haluaa jatkaa kautta myös runkosarjan jälkeen.

-Tavoitteenamme on yltää pudotuspeleihin jatkavien neljän parhaan joukkoon. Bundesliigassa pelataan tänä keväänä ensimmäistä kertaa pudotuspelit, Pihlajamäki kertoo.

Pihlajamäki pelasi kolme edellistä kautta Hämeenlinnassa (Vanajan RC ja HPK). Kotimaan liigassa hän ammensi kokemusta kovista peleistä vain satunnaisesti.

-Nyt on erilainen meininki. Bundesliigassa lähes kaikki pelit ovat kovia ja tasaisia vääntöjä. Pelitempokin on paljon kovempaa.

-Oma pelinikin on mennyt ihan selvästi eteenpäin. Etenkin hyökkäyspeli tuntuu paremmalta, Pihlajamäki kertoo.

Pihlajamäki on viihtynyt hyvin Saksassa. Kotiin on ikävä vain pelien ja harjoitusten välipäivinä.

-Stuttgartin keskusta on ihan kiva paikka. Siellä käyn usein, vaikka asun kaupungin ulkopuolella, Pihlajamäki sanoo. (HäSa)