Uutiset

Lauri Sipilä keilasi parikilpailun EM-hopeaa

Suomen juniorit voittivat kolme mitalia heti ensimmäisessä lajissa, parikilpailussa, Tanskassa Odensessa käynnistyneissä keilailun EM-kilpailussa. Pojissa Tatu Lehtonen ja Henry Laine keilasivat kultaa, ja Tomas Käyhkö ja hämeenlinnalaisen Juvel-Teamin Lauri Sipilä hopeaa. Tytöissä Iida Gylden ja Teea Hakala sijoittuivat puolestaan kolmanneksi.

Tytöt selvittivät tiensä välierään sijoittumalla karsinnan neljänneksi, vain kuusi pistettä Saksaa paremmalla tuloksella. Välierä karsinnan selvää ykköstä ja kilpailun ennakkosuosikkia vastaan olikin sitten melkoinen trilleri. Keilatun kymmenen ruudun jälkeen peli oli pisteelleen tasan, ja jatkoon menijän selvittämiseksi tarvittiin uusinta. Se pelattiin roll-off -systeemillä, eli molemmat joukkueen jäsenet heittivät yhden heiton ja enemmän keiloja kaatanut saavutti paikan loppuotteluun. Englanti kaatoi yhden keilan enemmän ja voitti välierän.

Suomen tytöt palkittiin kuitenkin upeasta suorituksestaan kisojen pronssimitalilla.

Suomen toinen tyttöpari, jossa pelasi Hämeenlinnan Vaken Emilia Pettinen, ei onnistunut ihan toivotulla tavalla ja heidän sijoituksensa oli 17.

Poikien karsintakilpailussa Lehtonen–Laine otti ykköspaikan pisteen erolla Ruotsin pariin. Sipilä–-Käyhkö sijoittui karsinnassa kolmanneksi. Neljäntenä välierään pääsi Tanska. Välierässä Lehtonen ja Laine kukisti vaiherikkaan pelin jälkeen Tanskan pistein 382–366.

Sipilä ja Käyhkö väänsivät sarjavoitosta lähes loppuun asti, mutta Sipilän kolme perättäistä kaatoa katkaisi lopullisesti ruotsalaisten selkärangan. Näin loppuottelusta tuli suomalaisten kaverusten välinen mittelö.

Tasainen finaali

Loppuottelu oli tasainen ja tasokas. Molemmat joukkueet tekivät paljon kaatoja ja pitivät pelin jännittävänä. Ennen kahta viimeistä ruutua peli oli tasan. Pari onnekastakin kaatoa lopulta ratkaisi voiton Lehtosella ja Laineelle pistein 459–445.

Henkilökohtaiset sarjat olivat Lehtosella 221, Laineella 238, Käyhköllä 206 ja Sipilällä 239.

Lauri Sipilä myhäili loppuottelun jälkeen tyytyväisenä.

– Tuskin koskaan olen ollut tilanteessa, että hopea ei harmita, Sipilä nauroi.

Hänen mukaansa välierä ruotsalaisia vastaan jännitti finaalia enemmän.

– Välierähän oli kokonaisuutena huikea suoritus. Pelattiin kovaa vastustajaa vastaan ja voitettiin. Finaalissa oli vähän erikoinen tilanne omia vastaan, mutta täysillä yritettiin mennä loppuun asti. Ei nyt sitten vaan riittänyt, Sipilä mietti.

Juniorien EM-kilpailuissa heitetään seuraavaksi joukkuepelit. Perjantaina ja lauantaina ovat vuorossa kuuden sarjan henkilökohtaiset kisat. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic