Uutiset

Lauri Sipilästä vuoden juniorikeilaaja

Suomen Keilailuliitto palkitsi lauantai-illan gaalassa vuonna 2015 menestyneitä keilaajia ja toimijoita. Hämeenlinnalainen Lauri Sipilä palkittiin vuoden juniorikeilaajana ja hänen valmentajansa Aki Aarikka valittiin vuoden valmentajaksi.

Sipilä on kuulunut juniorimaajoukkueeseen jo useiden vuosien ajan. Kolmista EM-kilpailuista on saaliina yhteensä kahdeksan mitalia. Viime vuoden kilpailuissa Sipilä saavutti neljä mitalia, joista kaksi oli henkilökohtaisia hopeamitaleita. Lisäksi hän on saavuttanut useita mitaleita junioreiden SM-kilpailuissa.

Tänä vuonna nuorten sarjaan siirtynyt Sipilä, 19, tähtää seuraavaksi menestykseen nuorten sarjoissa. …

– Heinäkuussa järjestetään Nevadassa nuorten MM-kilpailut. Sinne on tavoitteena päästä ja menestyä myös, Sipilä suunnittelee.

– Ennen joukkueen valintaa on kuitenkin vielä edessä nuorten SM-kilpailuiden finaali ensi viikonloppuna. Kultamitali vielä puuttuu, eli sitä lähden hakemaan.

Sipilä oli myös seurajoukkueensa, lahtelaisen BAY:n, kanssa voittamassa seurajoukkueiden SM-liigan hopeamitalia Talissa lauantaina.

Valmentaja Aki Aarikka on puolestaan suorittanut useita Suomen Keilailuliiton valmentajakursseja, viimeisimpänä kilpavalmentajan tutkinnon.

Hänen valmentajauransa alkoi Sipilän aloittaessa keilaamisensa yli kymmenen vuotta sitten.

– Tämä palkinto on hieno kunnianosoitus ja kannustus kaikille valmentajille, jotka halleilla tekevät vapaaehtoistyötä. Samalla se on osoitus siitä, ettei tarvitse olla maajoukkueen valmentaja, jotta työ huomioidaan, Aarikka muistuttaa.

– Mielestäni hyvän valmentajan edellytyksenä on myös hyvä valmennettava. Ja Lauri on sitä todella ollut, Aarikka kiitteli.

Aarikan valmennettavana on myös uusi hämeenlinnalainen tulevaisuuden lupaus, vasta 11-vuotias Mila Nevalainen, joka on kovaa vauhtia kehittymässä hyväksi keilaajaksi.

Aarikka on myös SKL:n tulevaisuuden ryhmän valmentaja. Ryhmä on alle 15-vuotiaiden seurantaryhmä, josta johtaa polku maajoukkuekuvioihin.

– Suomen keilailun tulevaisuus näyttää oikein valoisalta, Aarikka pohtii.

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic