fbpx
Uutiset

Lautakunta esittää moottoritien katteen urakkavalituksen hylkäämistä

Tarjousten vertailu ei ollut virheellistä. Tältä pohjalta Hämeenlinnan yhdyskuntalautakunta käsittelee sille tehtyä hankintaoikaisua. Päätösesitys on, että moottoritien katteen tunneliurakkaa koskeva oikaisuvaatimus hylättäisiin.

Samalta pohjalta lautakunta antaa lausunnon markkinaoikeuteen tehtyyn valitukseen.

Valittaja on tarjouskilpailuun osallistunut Soraset oy. Se vaatii, että hankintapäätös on hylättävä ja tarjoukset käsiteltävä uudelleen. Yhtiö myös vaatii hyvitysmaksua, jos markkinaoikeus ei keskeytä urakan etenemistä nykyisen päätöksen pohjalta.

Tilaajajohtaja Päivi Saloranta päätti helmikuun lopulla, että moottoritien katteen silta- ja tunneliurakka menee YIT:lle. Päätöksessä painoivat laatutekijät ja mm. se, kuinka liikenne alueella järjestetään yli vuoden kestävän rakennusvaiheen aikana.

Urakan hinnaksi YIT:n toteuttamana tulisi 29 miljoonaa, josta vaille 12 miljoonaa jäisi kaupungin kontolle. Sorasetin tarjous oli 4,6 miljoonaa halvempi. Asiasta nousseen kohun aikana päättäjät ovat painottaneet laatutekijöiden painaneen päätöstä YIT:n suuntaan.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee oikaisuvaatimusta ja valituksesta markkinaoikeudelle annettavaa lausuntoa maanantaina. (HäSa)

Menot