Uutiset

Lautakunta kilpailuttaa perunalaitoksen pellot

Lammin perunantutkimuslaitokselta vapautuneiden peltoalueiden vuokraus ei ollutkaan yhdyskuntalautakunnassa läpihuutojuttu.

Lautakunta päätyi sille kannalle, että pellot tulisi vuokrata avoimella tarjouskilpailulla.

Perunantutkimuslaitoksen rakennukset ja kahden hehtaarin tontin omistava Kantolan Kiinteistöt on neuvotellut rakennuksista kaupan Lammin Laatuvihannes Oy:n kanssa.

Samalla oli alustavasti sovittu, että kaupungin omistama noin 30 hehtaarin peltoalue vuokrataan niinikään Lammin Laatuvihannes Oy:lle vähintään kymmenen vuoden vuokrasopimuksella.

Yhdyskuntalautakunta päätti kuitenkin, että peltojen vuokrauksesta pitää järjestää avoin kilpailutus.

-Lautakunta ei ottanut kantaa itse sopimukseen. Sen sijaan otettiin kantaa siihen, että prosessista puuttui avoimuus. Sinänsä sopimus saattaa olla ihan hyvä ja saattaa olla paras myös kilpailutuksen jälkeen, yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Timo Saviniemi (kok.) arvioi.

-Pohdittiin, että toimintakäytännöt eivät ole vielä ihan vakiintuneita. Vähän opetellaan vielä toimintaa yhtiöissä ja kaupunkikonsernissa.


Haussa yhteinen käyttäjä

Perunantutkimuslaitoksen vuokrasopimus Lammilla päättyy maaliskuun alussa. Kantolan Kiinteistöt on etsinyt omistamilleen rakennuksille ja kaupungin omistamille pelloille yhteistä käyttäjää.

Lammin Laatuvihannes olisi halukas ostamaan tämän vuoden loppuun mennessä rakennukset ja määräalan, jolla ne sijaitsevat. Yhtiö haluaisi myös vuokrata 30 hehtaarien peltoalueet pumppuasemineen ja kastelulaitteineen.

Laatuvihannes suunnittelee siirtävänsä perunankuorinta- ja jalostuslaitoksensa perunantutkimuslaitokselta vapautuneisiin tiloihin, kun tutkimuslaitos on keskittänyt toimintansa Ylistaroon.

Kiinteistön kauppaan lautakunta ei ota kantaa, mutta peltojen vuokrauksesta pitää järjestää avoin tarjouskilpailu. (HäSa)