Uutiset

Lautakunta miettii vielä Destian luvatonta soranottoa

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta ei ainakaan vielä armahtanut Destiaa luvattomasta maa-aineksenotosta Hauhon Kyöpelinvuorella. Asia palautettiin keskiviikkona uudelleen valmisteluun.

Lautakunta ottaa aikalisän selvittääkseen asiaa vielä. Syynä on asian ennakkotapauksen luonne.

-Ympäristö- ja rakennuslautakunnalla ei ole ollut aikaisemmin tämäntyyppisiä asioita käsittelyssä. Siellä koettiin, että päätöksellä on ennakkotapauksen luonne. Siksi asiaa haluttiin vielä pohtia lisää, kaupunginlakimies Miia Luukko kertoo.

Destia on kaivanut soraa omasta kuopastaan Kyöpelinvuorella ilman voimassa olevaa lupaa. Samalla se on ottanut vahingossa soraa myös naapurin puolelta. Naapurina sattuu olemaan Hämeenlinnan kaupunki, jonka kanssa asiaa on nyt siis setvitty.

Destia on myöntänyt, että kyse oli tahallisesta luvattomasta toiminnasta. Sen sijaan naapurin puolelle yhtiö sanoo menneensä epähuomiossa.

Destia eli silloinen Hämeen tiepiiri vuokrasi silloiselta Hauhon kunnalta vuonna 1990 viisi hehtaaria Mustilan kylästä. Samassa seurasi soranottolupa, joka on uusittu pariin kertaan. Se päättyi vuoden 2009 keväällä.

Destia haki uutta lupaa lokakuussa 2009. Lupa-asiaa ei ollut ratkaisu toukokuussa 2010.

Destia päätti silloin kuitenkin ottaa soraa Kyöpelinvuoren kuopasta. Epähuomiossa sitä otettiin paitsi omasta kuopasta myös naapurin puolelta. Kuntaliitoksessa omistajaksi tuli Hämeenlinnan kaupunki. (HäSa)

Päivän lehti

6.6.2020