fbpx
Uutiset

Lavrov BBC:lle: "Emme hyökänneet Ukrainaan"

Britannian yleisradioyhtiö BBC haastatteli torstaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia. Lavrov jatkoi haastattelussa linjaansa, jonka mukaan Venäjä ei ole syyllinen Ukrainan sotaan.

– Me emme hyökänneet Ukrainaan. Julistimme sotilaallisen erikoisoperaation, sillä meillä ei ollut muuta tapaa osoittaa lännelle, että Ukrainan raahaaminen Natoon oli rikollinen teko, Lavrov totesi.

Lavrov toisti haastattelussa Kremlin virallista linjaa, jonka mukaan Ukraina on täynnä natseja. Virallinen Venäjä väittää usein, että maan tavoitteena on “de-natsifioida” Ukraina.

BBC:n toimittaja Steve Rosenberg kysyi YK:n raportista, jonka mukaan Venäjän joukot pakottivat Jahidnen kylässä 360 asukasta, mukaan lukien 74 lasta, lukittautumaan koulun kellariin 28 päivän ajaksi. Asukkailla ei ollut kellarissa vettä tai wc-tiloja, ja kymmenen vanhempaa ihmistä menehtyi.

– Se on suuri sääli. Mutta kansainväliset diplomaatit, kuten YK:n ihmisoikeusvaltuutettu, pääsihteeri ja muut edustajat ovat lännen painostuksen alla. Usein heitä käytetään vahvistamaan lännen levittämiä valeuutisia, Lavrov kommentoi.

– Venäjä ei ole putipuhdas. Venäjä on sitä mitä on. Emmekä häpeä näyttää, keitä olemme, hän jatkoi.

Lavrov väitti myös BBC:n peitelleen “totuutta” separatistien hallinnoimien alueiden tapahtumista, joissa “Kiovan sotilaat ovat pommittaneet siviileitä kahdeksan vuoden ajan”.

Rosenberg kysyi, miksi BBC:tä ei oltu päästetty Luhanskin ja Donetskin alueille, mikäli siellä olisi todella tapahtunut kansanmurha.

– En tiedä, kuului Lavrovin vastaus.

Menot