Uutiset

Läyliäisten M-market sulkee ovensa

Kauppias Markku Kontturin yli kaksi vuosikymmentä jatkunut kauppiasura katkeaa, kun hän sulkee M-marketinsa ovet viimeisen kerran ensi viikon maanantaina. Läyliäisten kyläkauppa joutuu taipumaan tiukan kilpailutilanteen takia.

-Ajatus on kypsynyt siitä saakka, kun kylälle ilmestyi kolmas kauppa. Kaikille ei riitä asiakkaita, pienet kaupat kuolevat pois, harmittelee Kontturi.

Läyliäisten kaupalla on pitkä historia, sillä Kontturi on ehtinyt luotsata sitä ennen M-marketin perustamista myös T-marketin ja Sparin nimellä.

Seuraavaksi edessä on loppuunmyynti, jonka aikana tavarat myydään pois alennuksella. Vielä ei ole selvää, mitä kaupan tyhjäksi jääville tiloille tapahtuu.

-Marraskuussa olisi tarkoitus järjestää kirpputori, jossa myydään pois kaupan irtaimisto, kuten kalusteet. Kaikki muu lähtee, mutta emäntää en myy, nauraa Kontturi.

Haikeaksi vetää

Markku Kontturi myöntää vaimonsa Marita Kontturin kanssa, että kaupan lopettaminen on saanut vakioasiakkaatkin herkistymään. Kauppias ei kuitenkaan suostu näkemään uutta tilannetta jonkun loppuna, vaan pikemminkin uuden alkuna.

Suunnitelmia tulevaisuuden varalle on jo viritteillä, mutta mies ei suostu paljastamaan niistä vielä sen tarkemmin.

-Ehkä kokeilen jotain täysin muuta, kuin kauppiaana olemista. Aika näyttää, virnistää Kontturi. (HäSa)