Uutiset

Leevi Paajanen ajoi kolmanneksi

Tervakosken Moottorikerhon 17-vuotias Leevi Paajanen löysi vihdoin sopivan rentouden ajamiseen ja oli koko päivän hyvin mukana taistelussa A-luokan palkintokorokepaikasta Kirkkonummen helteessä ajetussa trialin kolmannessa SM-osakilpailussa.

Paajasella oli paljon pelissä viimeisellä jaksolla, kun onnistumisella oli mahdollisuudet hopeaan. Hän taisteli viimeisen jakson hienosti ja pääsi tasapisteisiin toisena olleen järjestävän kerhon, MP-Taidon, Sami Kymäläisen kanssa. Tasapisteissä paremmuus ratkaistaan nollien määrällä. Niiden oltua tasan, ratkaisi se kummalla on enemmän ykkösiä. Paajasella oli kaksi ykköstä vähemmän ja näin Kymäläinen otti hopeaa.

Paajanen pääsi nyt ensimmäistä kertaa palkintopallille SM-tasolla A-luokassa. Luokan voitti Henry Vierimaa.

Eliitti-luokassa käytiin tiukka voittokamppailu, joka ratkesi vasta superjaksolla. Viimeiselle jaksolle lähdettäessä Timo Myöhänen oli yhden pisteen Jussi Haapasta edellä. Myöhänen hallitsi kuitenkin hermonsa ja otti kauden toisen voittonsa Haapasen jäätyä toiseksi.

40+-luokassa ajoi voittoon Vantaan Saku Sipponen. Kakkostilasta käytiin tiukka taistelu Tervakosken Moottorikerhon kuskien Ilkka Oittisen ja Ari Kyöstilän kesken. Viimeiselle jaksolle lähdettiin vain pisteen erolla ja kun molemmat kuskit ottivat siinä vielä yhden pisteen, Oittinen otti hopeaa ja Kyöstilä pronssia.

Super cup -luokassa olivat kärkisijoitukset ratkenneet ennen viimeistä jaksoa, joten Tervakosken Moottorikerhon Max Angelma pystyi jo tyylittelemään viimeisellä jaksolla, kun hopea oli jo varmistunut Niko Nurmion voittamassa luokassa.

SM-sarjan puolivälissä eliittiä johtaa Timo Myöhänen ennen Jussi Haapasta. Tervakosken Moottorikerhon kuskien tilanteet: A-luokan Suomen cupissa Leevi Paajanen neljäntenä, Super cupissa Max Angelma toisena ja B-luokan Suomen cupissa Tomi  Männikkö toisena, 40+-SM-sarjassa Ilkka Oittinen on toisena, Ari Kyöstilä kolmantena, Jörgen Nylund neljäntenä, Jukka Mäkelä kymmenentenä ja Juha Lamberg kolmantenatoista. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic