fbpx
Uutiset

Leevi Paajanen juhli Suomen cupin voittoa

Tervakosken Moottorikerhon trialistit onnistuivat kauden viimeisessä trialin SM-osakilpailussa lauantaina Vantaan Seutulassa. Kilpailuun lähdettiin herkullisesta tilanteesta, kun yhtä luokkaa lukuun ottamatta mestaruudet olivat vielä ratkaisematta.

A-luokassa Tervakosken Moottorikerhon Leevi Paajanen oli kahden edellisen kilpailun voitoilla noussut luokan johtoon. Ero toisena olleeseen MP-Taidon Sami Kymäläiseen oli ennen viimeistä kilpailua vain viisi pistettä, joka tarkoitti sitä, että kaksikosta paremmin sijoittunut voittaisi luokan mestaruuden.

Ensimmäinen kierroksen jälkeen Paajanen johti luokkaa, kymmenen virhepisteen erolla Kymäläiseen. Toisesta kierroksesta parhaiten suoriutui Kymäläinen ja supisti eron kahdeksaan virhepisteeseen. Paajanen jatkoi tasaisen varmaa ajoa viimeisellä kierroksella ja pääsi juhlimaan kilpailun voittoa lopulta kymmenen virhepisteen erolla ennen Kymäläistä.

Paajanen pääsi juhlimaan A luokan Suomen cupin mestaruutta, Sami Kymäläiselle hopeaa ja MP-Taidon Leevi Linqvistille pronssia.

B-luokassa tilanne oli myös se, että TeMK:n Teemu Koreemäen ja Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallion keskinäinen järjestys ratkaisisi sarjan voiton. Koreemäellä oli voitot kaikista ajamistaan kilpailuista, mutta yhden kilpailun väliin jättämisestä johtuen mestaruus ei ollut vielä ratkennut.

Koreemäen ajo sujui hyvin ja luokkavoitto tuli selvästi 23 virhepisteen erolla ennen Kalliota – B-luokan Suomen cupin voitto sekä Yrjö Vesterisen nimeä kantava kiertopalkinto Teemu Koreemäelle, Kalliolle hopeaa ja MP-Taidon Antti Sirkiälle pronssia.

40+ -luokassa oli mestaruus ratkennut jo ennen viimeistä osakilpailua, mutta muut mitalit olivat vielä jakamatta. Ennen viimeistä kilpailua TeMK:n Jörgen Nylund oli sarjassa toisena ja Ari Kyöstilä kolmantena. Luokka on ollut tällä kaudella TeMK:n kuskien hallintaa, eikä päätöskilpailu tuonut tähän muutosta. Tervakoskelaisten kolmoisvoittoa juhlittiin järjestyksessä Ilkka Oittinen, Jukka Kuusinen ja Jörgen Nylund. Myös sarjan yhteispisteissä saatiin kolmoisvoitto, Oittisen Suomen mestaruuden lisäksi Nylund sai hopeaa ja päätöskilpailussa viidenneksi ajanut Kyöstilä pronssia.

Super cupin yhteispisteissä TeMK:n Max Angelma ajoi Suomen cupin kolmanneksi, MP-Taidon Niko Nurmion voitti luokan mestaruuden.

Eliitissä Timo Myöhänen ajoi kilpailun voittoon ja voitti Suomen mestaruuden, Jussi Haapaselle SM-hopeaa ja Jere Karjalaiselle pronssia.

Myös kilpailun kansallisissa luokissa tuli menestystä Tervakosken Moottorikerholle. Luokkavoittoihin ajoivat Tessa Kallio (C-super), Emma Salmenaho (C-vapaa) ja Kauko Kuusinen (JM-super).

Asiasanat

Menot