Uutiset

Leevin ja Meerin lähikoulu

Melkein joka päivä Kankaantaan päiväkotiin mennessä tai sieltä kotiin tullessa sanotaan äidille ja isille että tuossa on meidän lähikoulu, johon mekin mennään. Iso siskot on käyneet myös samaa koulua, Sepa kumppakin kerto käyneensä Kankaantaan koulua.

On tosi kiva kun meillä on koulu lähellä ja reittikin on jo tuttu, ollaan jo pari kertaa käyty koulun pihalla leikkimässä ja oltu siellä siskojen kevätjuhlassa. Mutta yks juttu mitä en oikein ymmärtänyt, kun isi sanoi että en ehkä pääsekään Kankaantaan kouluun, miksi en pääse? Mä haluun sinne, se on mun lähikoulu, mihin sitten??

Isi höpisee jostain Miemalasta tai Normaalikoulusta, missä ne on, tuossa Siwan risteyksessä on Lahden ja Turun merkit, onks ne jossain siellä ??? No sitten mentiin katsomaan, auton mittarin mukaan sinne toiseen kouluun tuli melkein 5 metriä ja toiseen 3 metriä, vai oliko ne kilometrejä, eihän sinne jaksa kävellä ja ne koulutkin näytti aika isoilta. Ei tuu mitään. Kysyin isiltä, että voitko viedä mut sitten kouluun, no ei kuulemma voi, kun pitää mennä töihin ja sama juttu äidin kanssa. Ukki ja mummikin asuu Lappeenrannassa eikä ne halua tänne muuttaa. Pitääpä kysyä naapurin Jussilta ja Tompalta, josko niillä olis aikaa. Isi sanoi, että varmaan kaupunginjohtaja ajaa tätä kautta töihin mennessä, mut eihän mun kaikki kaverit siihen kyytiin mahdu.

Eli Kankaantaan kouluun sano kaupungin sedät mitä tahansa, eihän ne ole edes kysyny mitä mieltä asiasta olen. Tai muutetaan ukille ja mummille Lappeenrantaa, siinä on lähellä melkein samanlainen pikkukoulu kuin Kankaantaan koulu, sitä isikin kävi pienenä ja mikä parasta sinne rakennettiin uusi urheiluhalli, Saku-serkku käy siellä pelaamassa iltaisin sählyä.

Heikki Hartikka

Leevin ja Meerin puolesta

Hämeenlinna

Päivän lehti

3.8.2020