Uutiset

Lehtivuori iski viime sekunnilla

Jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia.

Samaa painotti HPK-puolustaja Joonas Lehtivuori, kun oli lämännyt voittomaalin Mikkelin Jukurien verkkoon sekunti ennen kolmannen erän päättymistä.

 HPK:lla oli hyökkäyspään aloitus, kun pelikellossa oli aikaa enää vaivaiset kolme sekuntia. Juho Keränen voitti aloituksen, Oula Palve käänsi taitavasti selän takaa Lehtivuorelle, joka antoi pyssynsä laulaa.

–  Se oli ihan sovittu kuvio. Sovittiin, että jos Kertsi (Keränen) voittaa aloituksen Oula koittaa laittaa kiekon minulle. Ihan mahtava fiilishän se oli, kun kiekko meni maaliin, fiilisteli Lehtivuori.

Hän ei unohtanut kehua hyvin Rinkelinmäellä esiintynyttä mikkeliläisryhmää.

– Pelasimme eilen (tappio vieraissa Tapparalle) todella huonosti. Oli todella tärkeää, että saimme tästä pelistä kolme pistettä mukaan. Jukurit oli helvetin työteliäs joukkue. Heitä vastaan ei ole koskaan helppoja pelejä. He antavat koko ajan kovaa painetta.

Jukurit tuli otteluun kotijoukkuetta valmiimpana. Se painoi pelin painopisteen HPK-päätyyn ja siirtyikin erän puolivälissä 1-0 –johtoon Miika Roineen kauden 11. osumalla.

HPK ei jäänyt pitkään ihmettelemään maalin jälkeen, vaan iski vajaan minuutin päästä tasoituksen. Hirvittävän maalinedusruuhkan jälkeen kiekko ajautui puolustaja Niclas Almarille. Maila taakse, silmät kiinni ja tulinen lämäri pelaajamuurin läpi verkon perukoille.

Sekavan toisen erän ainoasta osumasta vastasi Jukureiden Olli Sipiläinen. HPK-puolustus unohti miehen täysin vapaaksi maalin eteen. Sipiläisen urakkaa helpotti lisäksi maalivahti Emil Larmi, joka tarjoili kiekon räpylästään suoraan Sipiläisen lapaan.

HPK:n tasoitus oli lähellä syntyä erikoisella tavalla. Jukureissa lainalla oleva HPK:n sopimuspelaaja Teemu Suhonen taisi hetkeksi, unohtaa kummassa joukkueessa pelasi, kun hän yritti – tosin täysin vahingossa – ohjata kiekon Mika Norjan selän taakse.

HPK:n tasoitusmaalia voi huoletta luonnehtia vanhaksi kunnon koulumaaliksi. 300. liigaottelunsa pelannut kapteeni Niko Kapanen sai nauttia Lehtivuoren ja Sakari Mannisen namupasseista. Kokenut pelaaja laukoi kiekon suoraan syötöstä verkon perukoille.

Larmi pääsi korvaamaan toisen erän lipsahduksensa, kun hän torjui upealla venytyksellään Joonas Kalliolan rankkarin vain kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tietenkin tyytyväinen pelin lopputulokseen.

– Se oli kova peli. Vastustaja aloitti vahvasti ja ensimmäinen 10 minuuttia oli täysin heidän. Molemmat joukkueet puolustivat tänään tiiviisti. Huippupaikat jäivät aika vähiin. Eemeli otti lopussa pilkun kiinni ja saimme onnekkaan lopun.

Jukureiden luotsi Risto Dufva ei myynyt maataan, vaikka pistepotti ei Hämeenlinnassa karttunutkaan.

– Hävitä voi monella tavalla. Tämä meni niistä karuimpaan kastiin. Se ei saa kuitenkaan peittää alleen sitä, että pelasimme kohtuullisen hyvän vieraspelin. Ilman jäähyjä me miekkailimme tänään tasapuolisesti, sanaili Dufva.

Katso video:

HPK:n Oukla Palve pelaajahaastattelussa osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic