Uutiset

Leijonat tyrmäsi Kanadan

Suomi jyräsi jääkiekon MM-kisojen Pietarin alkulohkossa voitosta voittoon.

Leijonat murjoi loistavalla taistelullaan myös Kanadan. Maailmanmestaruutta puolustava Kanada hävisi Suomelle selvin lukemin 4-0 (0-0, 3-0, 1-0).

Kanada kärsi edellisen tappionsa MM-tasolla kaksi vuotta sitten Minskin kisojen puolivälierässä. Silloinkin kaukalosta lähti voittajana Suomen joukkue. Ennen Pietarin alkulohkon seitsemättä ja viimeistä ottelua Kanadan MM-kisojen voittoputki oli venynyt 16 otteluun.

MM-kisat jatkuvat torstaina puolivälierillä. Suomi saa Pietarissa vastaansa Tanskan kello 16.15 alkavassa ottelussa.Toisessa Pietarin puolivälierässä kohtaavat Kanada ja Ruotsi. Moskovan torstain puolivälierät ovat Tshekki-Yhdysvallat ja Venäjä-Saksa.

Ratkaisu toisessa erässä

Leijonat käänsi tiistain iltaottelun itselleen hienon toisen eränsä ansiosta. Puolustaja Tommi Kivistö avasi maalihanat, Kanadan maalivahti Cam Talbot lipsautti taakseen Leo Komarovin laukauksen ja kolmannen teki Mika Pyörälä (1+1). Jarno Koskiranta sinetöi loppunumerot kolmannessa erässä.

Voitostaan Leijonat saa kiittää myös loistavasti torjunutta Mikko Koskista. Pietarin SKA:n maalivahti jätti Kanadan nollille ja torjui 21 laukausta. Etenkin alun Kanadan myllytyksessä Koskinen piti Leijonia pystyssä tiiviin puolustuspelaamisen lisäksi.

– Oli kiva pelata. Alussa tuli torjuntoja ja maalilla oli Kanadan myllytystä. Pääsin peliin hyvin kiinni, Koskinen myhäili.

Hän ei lähtenyt miettimään, oliko Suomen selvä voitto yllätys.

– En mieti tulosta. Tulos tulee pelin kautta. Alku oli nyt tietysti itselleni hyvä. Silti oma pelinikin parani loppua kohden.

Koskinen ei nollapelille kovin paljon arvoa antanut.

– Ei ole väliä, pelaako maalivahti nollapelin. Tärkeintä on, että voitetaan. Minulla on täällä ollut koko ajan hyvä itseluottamus, hän vakuutti.

Koskinen muistutti, että MM-kisoista on pelattu vasta alkusarja.

– Alkusarjan tulokset eivät auta meitä yhtään seuraavissa peleissä. Seuraavat viisi päivää ovat ratkaisevia.Nyt alkavat tosi pelit.

Koskisen mielestä puoliväeriin ei MM-kisoissa pääse yhtään huonoa joukkuetta.

– Tanskakin on pannut joka ottelussaan vastustajansa ahtaalle. Kurinalaisesti ja tiiviisti meidän on myös torstaina pelattava.

Koskirannan ketjun paras peli

Suomi oli Kanadaa vastaan vahva kokonaisuus. Vain Aleksander Barkovin johtama ketju ei päässyt tiistaina pisteiden makuun. Ketjun junioritähti Patrik Laine halusi kovasti näyttää, mutta kentällisen ylivomatkin katosivat usein hänen liian vaikeisiin yrityksiin, harhasyöttöihin.

Tehokkain osa oli ketju Mika Pyörälä-Jarno Koskiranta-Sebastian Aho. Sillä oli ensimmäinen leijonapyöritys Kanadan päädyssä. Se katkaisi Kanadan kovimman uhon. Aho ja Pyörälä katkoivat kanadalaisten pelinrakentelua ja Pyörälän kiekonriistosta lähti myös Suomen kolmas maali. Koskiranta sopii kuin nakutettu kärppäkaksikon sentteriksi. Hänen pelinsä päättyi vähän ennen loppua käteen tulleeseen tälliin.

– Isolla sydämellä puolustetettiin alku ja sen jälkeen ruvettiin kääntämään peliä. Ehkä alku näytti pahemmala kuin se oli. Ei Kanada päässyt ytimeen, selvitti Pyörälä.

Hän oli oman ketjunsa peliin tyytyväinen.

– Onnistuttiin nyt hyökkäyksessä ja puolustettiin hyvin. Emme antaneet Kanadalle paikkoja.

Myös Pyörälä arvostaa torstain vastustajaa.

– Tanska on hyvin liikkuva joukkue. Sillä kova työmoraali, hän arvioi.

Erittäin väkevä oli myös Mikko Koivun johtaman ketjun panos. Leo Komarov pääsi kanadalaisten ihon alle ja Mikael Granlundista on kehottynyt Minnesotassa erinomainen kahden suunnan hyökkääjä. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

14.8.2020