Uutiset

Leikkuusakset pehmenivät: kulttuuriavustuksia jaettaneen noin 160 000 euroa.

 

Hämeenlinnan elämänlaatulautakunnan jakamat avustukset eivät ole sittenkään kutistumassa niin rajusti kuin vielä viime viikolla näytti. Avustusbudjettia ollaan nyt leikkaamassa 100 000 eurolla eli puolta pienemmällä summalla kuin viime viikolla, selvisi tiistaisessa kaupunginhallituksen budjetti-infossa.
 
Kulttuurin tuottajat ovat tänä vuonna saaneet avustusrahoja ”nafti 200 000 euroa”. Ensi vuonna summa on yhä kutistumassa, mutta tilaajapäällikkö Timo Koivu arvioi kulttuurikohteille jäävän nyt noin 160 000 euroa.
 
– Lautakunta rahoista lopulta päättää, mutta nyt ensi vuodesta selvitään [ilman suuria mullistuksia]. Kesäteattereistakaan ei tarvitse luopua.
 
Hämeenlinnan kesäteatteria luotsaava Martti Töttölä on kurssinmuutoksesta helpottunut.
 
– Tuohan olisi kauhean mukavaa. Voisimme pitää kiinni sopimuksestamme Teatteri Siperian kanssa. Valtuutettuna (vihr.) ymmärrän säästötarpeen, mutta teatterille tämä on myönteinen uutinen, Töttölä sanoo.
 
– Sponsorirahaa olisi mahdotonta löytää mistään etenkin, koska kolkuttelisimme kaikki samojen yritysten ovilla. Kenelläkään ei olisi saumaa.
 
Lopullisesti rahanjaosta päättää kaupunginvaltuusto 12. marraskuuta. (HäSa)
 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic