Uutiset

Leinonen tehoili KJT:n kustannuksella

Emmi Leinonen oli tehokkaalla pelipäällä, kun HPK:n naisten jääkiekon SM-sarjajoukkue palasi kuukauden mittaiselta tauoltaan. Leinonen teki kolme maalia ja syötti yhden HPK:n 5–2 (1–1, 2–1, 2–0) -vierasvoitossa.

HPK:sta onnistuivat Leinosen lisäksi maalinteossa Jutta Stoltenberg ja Petra Herzigova. Syöttöpisteitä saivat Riikka Noronen (0+2), Katja Nurmesniemi (0+3) ja Marjut Klemola.

HPK:n päävalmentajan Vesa Mäkisen mukaan ottelu oli aika odotetunlainen.

– Se oli sellainen kuin vähän ounastelimmekin pitkän tauon ja vain muutaman viisikkoharjoituksen jälkeen. Ensimmäisen erän pelasimme kuitenkin hyvin. Toisessa erässä likat jostain syystä lopettivat luistelemisen ja KJT tuli todella kovaa. Erätauolla joukkue päätti pukukopissa, että homma hoidetaan kotiin. Kolmas erä olikin taas hyvä, Mäkinen kertasi.

Neljän pisteen tehonainen sai valmentajankin kehut, kuten myös Elina Heikkisen johtama kolmoskenttä, jossa laidoilla pelasivat Jessica Pajuniitty ja Sanni Nikkilä ja takana puolustivat Noora Jaakkola ja Sanni Lilli.

– Se pelasi 0–0:n ja loi muutaman hyvän maalipaikankin. Tarvitsemme kaikkien pelaavien kolmen kentän 110 prosentin tekemisen, jotta peleissä pärjätään, Mäkinen muistutti.

Maija Hassinen-Sullanmaa torjui HPK:n maalissa 29 kertaa. Kerho jatkaa pelejään viikonloppuna kahdella kotiottelulla. Lauantaina Metritiski-areenaan saapuu vieraaksi kuopiolainen KalPa ja sunnuntaina Oulun Kärpät. (HäSa)

Asiasanat