fbpx
Uutiset

Leipäjuuston uudet kumppanit

Lämmin leipäjuusto ja karpalot kinuskikastikkeella ovat perinteisiä herkkuja, mutta oletko kokeillut niitä koskaan yhdessä?

Karpalo on happamin alkusyksystä, kun yöpakkaset eivät ole vielä antaneet sille makeutta. Siksi sen seuraksi sopii makea kinuskikastike. Ripaus suolaa tuo syvyyttä kinuskiin.

Perinteiset yhdessä

Suolakinuskikastike:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
50 g voita
2 tl suolakiteitä
400 g leipäjuustoa
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 dl tuoreita tai jäisiä karpaloita
Kaada kuohukerma, fariinisokeri ja puolet suolasta kattilaan. Keitä kinuskia kasaan koko ajan hämmentäen noin kymmenen minuuttia, kunnes seos paksunee. Mitä pidempään kastiketta keittää, sen jämäkämpi lopputulos on.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetki. Lisää loput suolakiteet. Kinuskikastikkeen kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Voitele uunivuoka voilla. Leikkaa leipäjuusto palasiksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle fariinisokeria ja kaada päälle kuohukerma. Paista 200 asteessa noin vartti.

Jaa kypsät leipäjuustopalat neljään annosmaljaan. Koristele annokset karpaloilla ja valuta päälle kinuskikastiketta. Tarjoile heti jälkiruokana.

Elina Ylitervo

Menot