Uutiset

Leipzigilla erikoinen ensiapupakkaus

Saksan Leipzigin kaupunki jakaa jalkapallon MM-kisojen aikana erikoisia ensiapupakkauksia. Niistä löytyy paperipyyhkeitä futistappion kyynelten pyyhkimiseen, mutta mukana on toisaalta myös kondomeita parempia tunnelmia varten.

Pakkauksen antia ovat niin ikään muoviset pillit, joiden äänellä voi yrittää sekoittaa pelin tuomarin pasmat.

Vapaaehtoiset työntekijät jakavat ensiapupakkauksia Leipzigin raitiovaunuissa ja busseissa.

Jalkapallon MM-kisat alkavat Saksassa kesäkuun alkupäivinä. Pelien kuninkaan uusi maailmanmestari on selvillä kuukautta myöhemmin.

Venäläisen opiskelijan kallis kirous

Venäjän poliisi etsii kahta huijarinaista, jotka poistivat nuorta naista riivanneen kirouksen hintaan 130 000 euroa.
Poliisi kertoo yliluonnollisilla voimilla ainakin omien sanojensa mukaan operoivan kaksikon ottaneen lähes koko maksun rahana. Kuin kaupantekijäisiksi oli eliittioppilaitoksen naisopiskelijalta viety vähän korujakin.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Venäjällä maksetaan huikeita summia kirouksesta pääsemisestä. Venäläiset käyttävät vuosittain suuria summia ihmeparantajien palveluksiin ja ihmelääkkeiden hankkimiseen.

Onnellisuudesta oppiaine

Brittiläisessä opinahjossa voi alkaa pian suorittaa onnellisuuden opintoja. Asialla on eräs saarivaltion johtavista maksullisia kursseja järjestävistä oppilaitoksista.

– Ryhdymme järjestämään onnellisuuden kursseja, vahvistaa Wellington Collegen johtava opettaja Anthony Seldon.

Uuden oppiaineen on määrä antaa välineitä yhteiskunnan pahoinvoinnin nujertamiseen. Näitä pulmia aiheuttavat Seldonin mukaan materialismi ja julkkisten seuraamisen pakkomielle.

– Myös koulutuksessa on paneuduttu niin paljon akateemisiin suorituksiin, että jotain paljon tärkeämpää on menetetty.

Onnellisuuden opetus – tai ”hyvinvointi”, kuten opetusohjelma uutuutta kutsuu – tulee mukaan Wellington Collegen kursseihin syksyllä. 14-16-vuotiaat oppilaat istuvat onnellisuuden opissa yhden tunnin kullakin viikolla.

STT

Päivän lehti

10.4.2020