Uutiset

Lemmikkien auttaja investoi

 

Riihimäkeläisen Vetmixit Oy:n yrittäjät, eläinlääkärit Marja-Leena ja Jan Iven on palkittu Riihimäen Vuoden yrittäjien tunnustuksella. He ovat investoineet aktiivisesti Etelä-Hämeen Eläinlääkäriaseman toimitiloihin, laitteistoon, palveluun sekä henkilökunnan ja omaan osaamiseensa. 
 
Toimitusjohtaja Jan Iven on perehtynyt erityisesti ortopediaan ja hammassairauksiin. Marja-Leena Iven on perehtynyt koirien ja kissojen ihosairauksiin. 
 
– Muilla lääkäreillämme on myös erityisiä kiinnostuksen kohteita, Marja-Leena Iven kertoo. 
 
Eläinlääkäriseman potilaat ovat pääasiassa koiria ja kissoja. Koiria on enemmistö eli 70 prosenttia hoidettavista. Jonkin verran potilaina käy myös kaneja ja marsuja.  

Tilat suunniteltu varta vasten

Syyskuun alussa eläinlääkäriasema muutti 450 neliömetrin toimitiloihin Riihimäen Merkoksen alueelle moottoritien tuntumaan. Omat uudet toimitilat olivat yrittäjille hieno hetki. Toimitila on yrityksen neljäs. 
 
– Tilat on suunniteltu alusta lähtien pieneläinklinikaksi. Monia tällaisia varta vasten suunniteltuja, tarkoituksenmukaisia tiloja ei Suomessa ole, Marja-Leena Iven kertoo.
 
Suunnittelu ja rakentaminen kesti parisen vuotta. Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mika Herpiö auttoi yritystä löytämään sopivan tontin ja kehitysyhtiö oli muutenkin mukana viemässä rakennusprojektia eteenpäin. 
 
– Puitteet antavat hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaa ja lisätä henkilökuntaa.
 
Juuri valmistuneina eläinlääkäreinä Jan ja Marja-Leena Iven perustivat eläinlääkäriaseman 1995 etsittyään töitä Helsingin–Turun–Tampereen kolmiosta. Eläinlääkäri Ilmani Hiidenheimo houkutteli heidät Riihimäelle. 
 
– Ajattelimme, ettemme kuitenkaan molemmat saa seudulta töitä virkaeläinlääkäreinä, joten perustimme yrityksen, he muistelevat. 
 
He olivat aluksi yrityksen ainoat työntekijät. Nyt klinikalla on vakituisina neljä eläinlääkäriä ja seitsemän henkeä avustavaa henkilökuntaa. Lisäksi on tilapäistä työvoimaa. 

Täyden palvelun eläinklinikka

Eläinlääkäriasemalla eläimet saavat sekä sairauden hoitoa että ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa, kuten rokotuksia ja terveystarkastuksia. 
 
Klinikkatalon palveluihin kuuluvat hyvin varustettu leikkaussali, laboratorio, röntgen, hammasröntgen ja muun muassa vesiterapia-allas.  Allas on tarkoitettu ortopedisesti kuntoutuville, urheileville ja laihduttaville koirille.
 
– Vesiallas täytetään koiran koon mukana. Koira kävelee kävelymatolla, josta tulee tarvittava vastus.
 
Ensi kesänä valmistuu viereen koirapuisto, jota saavat kaikki käyttää maksutta. Eläinlääkärisaseman tiloissa toimii myös koirahieroja ja eläintenkouluttaja yksityisenä yrittäjänä. 
 
– Hän ottaa vastaan myös, jos koiralla on käytösongelmia. Pyrimme olemaan täyden palvelun talo, Marja-Leena Iven toteaa. 
 
Hämeen Yrittäjien ja Riihimäen Yrittäjien jakama Vuoden yrittäjän tunnustus luovutettiin Marja-Leena ja Jan Ivenille perjantaina Riihimäen yrittäjäjuhlassa. (HäSa)
 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic