Uutiset

Lempi leiskuu kisaillessa

Ville Koskinen, 19, ja Tiina Nurmio, 20, rakentavat torstaista sunnuntaihin 49 neliön viheraluetta WorldSkills -ammattitaidon MM-kilpailuissa Helsingissä. Kyse ei ole pienestä alueesta, sillä päivittäin aikaa rakentamiseen on ainoastaan kuusi tuntia.

– Kyllä ilme oli pelästynyt, kun näimme minkälainen työ pitää tehdä. Onhan se vähän iso, Koskinen hymyilee.

Puutarhureiksi opiskelevat Koskinen ja Nurmio uskovat menestykseen, sillä kisoja varten on treenattu kaikki vapaa-aika Lepaan puistohallissa.

– Olemme tehneet Lepaalla kivitöitä, muureja ja vesiaiheita. Lisäksi valmentautumiseen on kuulunut kuntotreenejä. On sitä syömistäkin seurattu, Koskinen kertoo.

Koskista ja Nurmiota ei kuitenkaan harmita, että puistohallissa on vietetty aikaa, sillä samalla on myös lempi leimahtanut. Yhdessä pariskunta on treenannut jo vuodesta 2003 asti. Silloin he valmentautuivat 2004 taitaja-kisoihin. Nykyään he ovat kihloissa.

Kisoista haetaan kultaa

Viherrakentamisen kisoissa on mukana yhteensä 11 maata. Koskinen ja Nurmio edustavat Suomea.

– Tietenkin tämä on todella iso juttu, että olemme mukana MM-joukkueessa.

Huomenna torstaina alkavan kisatyön piirrustukset kisailijat ovat saaneet jo kolme kuukautta sitten. Kaikille työ on sama.

– 30 prosenttia kisatyöstä on nyt muutettu. Se on kohtuu hankala työ, koska aikaa on vähän. Jos aika riittää, homma sujuu hyvin, Koskinen uskoo.

Parien työskentelyä seuraa koko ajan tuomaristo. 40 prosenttia pisteistä tulee mittatarkkuudesta, loput 60 prosenttia kaikesta muusta esimerkiksi työturvallisuudesta, yhteistykyvyistä, estetiikasta ja työmaan siisteydestä.

Viherrakentaminen on tarkkaa, sillä kivien paikat saavat heittää vain 4 milliä suuntaan tai toiseen.

Tavoite on kuitenkin pariskunnalle selvä.

– Me lähdemme hakemaan kultaa!

Kisat päättyvät sunnuntaina. Loppujuhlat vietetään ensi viikon keskiviikkona, jolloin selviää WorldSkills -ammattitaidon MM-kilpailijoiden tulokset. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020