Uutiset

Lempisen aika alkoi tasurilla

Kolea sää, epätasainen kenttä ja kaksi pisteistä täysillä taistelevaa joukkuetta.

Jalkapallon Ykkösen sarja-avaus FC Hämeenlinnan ja joensuulaisen Jipon välillä oli aika perinteinen suomalaisen jalkapallokevään avaus. Jippo meni johtoon 16. minuutin pelin jälkeen Jaakko Reposen vapaapotkumaalilla, mutta FC Hämeenlinna nousi toisen jakson alussa Jere Suomalaisen osumalla tasapeliin. Kotijoukkue saa kiittää tasoituksesta Jipon maalissa pelannutta Mikko Ikosta, joka pudotti keskityspallon käsistään Suomalaisen jalkoihin.

Ottelu oli samalla myös FC Hämeenlinnan uuden valmentajan Jussi Lempisen ensimmäinen päävalmentajana. Lempinen myönsi, että piste teki hyvää.

-Piste ei tietenkään kotona aina ihan tyydytä, mutta kun tulet takaa ja saat sen sen jälkeen, niin on se ihan hyvä juttu. Tämä oli itselleni ensimmäinen ottelu päävalmentajana ja mieluummin otan siitä yhden pinnan kuin nolla, Lempinen sanoi.


Ei paljon ?paikkoja

Kovin monta muuta todellista maalipaikkaa ei kummallakaan joukkueella maalien lisäksi ollut. Lempisen mielestä se oli aika odotettua.

-Kyllä se oli tiedossa, ettemme pelaa mitään maali-iloittelua. Emme ole koskaan pelanneet. Molempien jaksojen alut olivat mielestäni meiltä ihan hyvät. Toisella jaksolla peli kääntyi, kun Tarmo Koivuranta tuli kentälle ja meillä alkoi pikkuisen jalka painaa. Vaihtoehdot väsymiseen olivat aika vähissä, valmentaja myönsi.


Vaikea ?pelata

FC Hämeenlinnan maalin tehnyt Suomalainen otti myös pisteen vastaan hyvillä mielin.

-Peli oli aika kova taistelu ja saimme kauden avauspisteen. Olisi sen voinut huonomminkin mennä, Suomalainen kertasi.

Jipon peli ei yllättänyt kotijoukkuetta.

-Tiesimme, että vastassa on fyysinen ryhmä, eikä Kaurialan kentällä mitään hienouksia pysty vielä tällä hetkellä pelaamaan.

Kaurialan nurmi oli ajankohtaan nähden yllättävän vihreä, mutta tasainen se ei ollut.

-Kenttä oli ehkä huonompi miltä se katsomoon näytti. Sehän oli aika vihreä, mutta kyllä pallo pomppii aika paljon. Sen takia alakerran kautta ei ole järkeä pelata. Virheitä tulee helposti pomppujen vuoksi.

-Joka tapauksessa oli hienoa pelata taas ulkona hallipelien jälkeen, Suomalainen sanoi.


Takaisin omalla?paikalla

Suomalainen pelasi viime kaudella laitapakin tontilla, mutta viiletti tämän kevään sarja-avauksessa tutumalla paikalla laitalinkkinä. Hyökkäävämpi rooli on nuoren hämeenlinnalaisen mieliin.

-Pidän tuosta itse enemmän, kun pääsee hyökkäämään ja tekemään maalejakin. Tuollaiseen peliin olen tottunut ja sitä haluan tehdäkin, laitalinkin paikkaa omimpanaan pitävä 20-vuotias pelaaja sanoi.

Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen lähti kotimatkalle mielellään pisteen kera.

-Pistetili auki, maalitili auki ja erikoistilannemaali tehty. Nurmi oli loistavassa kunnossa ajankohtaan nähden, mutta eihän se toki samettia ollut. Se muovaa pelin tuollaiseksi taistelupalloksi, Korhonen muistutti.

Korhonen oli mielissään tunnin pelin jälkeen kentälle vaihdetun kokeneen Tarmo Koivurannan otteisiin.

-Peli kääntyi hänen kentälle tulonsa jälkeen heti meille. Veimme peliä ja John Keisterillä oli muutama paikka tehdä maali. Mutta ei mitään. Piste vieraissa ja kolme kotona, sehän riittää liigaan asti, vuosi vuodelta sarjan jumbojen joukkoon veikatun Jipon valmentaja vitsaili. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020