Uutiset

Lempivaaran ravintolasta jäljellä vain kasa hiiltynyttä hirttä

Lempivaaran leirintä- ja campingalueen päärakennus paloi keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Palokunta ei onnistunut pelastamaan täysissä liekeissä hulmunneita tanssilavaa, terassia eikä päärakennusta.

Lempivaaran omistaja Henri Kirjavainen tutki torstaiaamuna apeana mustuneita raunioita. Edelliset yöpyjät tekivät lähtöä mökeistä ja tilalle odoteltiin pääsiäisvieraita.

– Vastaanotto, ravintola, suihkut ja sauna paloivat. Pääsiäiseksi tuleville ei nyt ole tarjolla ruokaa ravintolassa eikä suunniteltua karaokea. Vakuutus on, mutta saa nähdä riittääkö korvaus uuden ravintolarakennuksen rakentamiseen vai tuleeko tilalle vastaanottokioski, Henri Kirjavainen totesi.

Yrittäjä lähtee kiireellä kunnostamaan huoltorakennukseen päärakennuksen tuntumaan uutta vastaanottotilaa. Asuntovaunuissa majoittuvat eivät jää ilman suihkuja ja vessoja, sillä alueella on ollut aiemmin toinenkin sosiaalitila, joka toimii yhä.

– Katsotaan nyt, otetaanko kesäksi yksi mökeistä yhteiseen saunakäyttöön vai käytetäänkö rantasaunaa, Kirjavainen sanoo.

Kesän yli Lempivaarassa työskentelee neljä tai viisi työntekijää suunniteltua vähemmän, kun ravintola pysyy kiinni. Kesän sesonki työllistää 10-20 henkeä, mutta vakituisia työntekijöitä läpi vuoden on vain kolme.

Palo syttyi tanssilavalla

Palon huomasivat puoliyön aikaan alueen mökeissä ja asuntovaunuissa yöpyneet asiakkaat. Alkusammutusyritykset epäonnistuivat, joten tanssilavalta alkuun lähtenyt tuli oli palokunnan saapuessa levinnyt jo terassille ja päärakennukseen. Hirsisen päärakennuksen seinistä jäi jäljelle hiiltyneitä alaosia ja etuseinää, mutta terassi ja lava paloivat maan tasalle.

Lämpösäteily sytytti myös lavan eteen pysäköidyn pakettiauton, joka tuhoutui. Auton viereinen kaivuritraktori ehdittiin siirtää turvaan. Kuumuus kuprutti vain traktorin hytin kattoa.

Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta paloa sammuttamaan tarvittiin yhdeksän sammutusyksikköä ja nostolava.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen rikostekninen yksikkö arvioi torstaina palon saaneen alkunsa lakkaräteistä. Palo on todennäköisesti syttynyt itsestään, kun sisälle astiaan jätetyistä räteistä on haihtunut ilmaan kalustelakan helposti syttyviä kaasuja.

Ylikonstaapeli Jouni Viljasen mukaan syttymiseen ei tässä vaiheessa arvella liittyvän rikosta. (HäSa)(HäSa)

Menot