fbpx
Uutiset

Lenkille vain henkivartijan kanssa?

Tapahtuipa 25.3.2006 lauantaina Hämeenlinnassa Kantolan kohdalla, ylijäämävaraston risteyksessä seuraava tapaus.

Ajaessani keskustaa kohti, huomasin naislenkkeilijän juoksevan Vanajantietä kaupunkiin päin. Näin, että häntä vastaan tuli mies pyörällä.

Jatkoin matkaani, mutta taustapeilistä huomasin, että nainen rimpuili irti miehen otteesta. Onneksi hän pääsikin irti.

Käänsin autoni ympäri, ja nainen oli juossut jo toisen autoilijan luo apua pyytämään, ja onneksi hän pääsi tämän autoilijan kyytiin.

Tämä mieshenkilö poistui paikalta pyörällä ylijäämävaraston suuntaan. Olin aivan järkyttynyt jo tapahtuman silminnäkijänä, saati sitten kohteeksi joutunut nainen. Toivon sinulle voimavaroja tapahtuneesta selvitäksesi.

Onneksi ei tällä kertaa käynyt pahemmin, mutta varmasti tämä tapahtuma ei innosta lenkille lähtemään. Minunkin lenkkeilyhaluni hävisivät sen sileän tien.

En olisi itsekään osannut mitenkään varoa kyseistä nuorehkoa mieshenkilöä. Hän ei näyttänyt mitenkään epäilyttävältä, mutta toisin sitten kävi.

Ilmeisesti olisi syytä lähteä lenkille jonkun miespuolisen henkivartijan kanssa, eli oma puoliso mukaan lenkkipoluille. Itse ajattelijan lisätä auton varustusta kovempaan suuntaan, jos joskus satun kohdalle vastaavaan tilanteeseen, ja myös lenkille lähtiessä on syytä miettiä omaa suojavarustustaan, jos tällaisia henkilöitä sattuu kohdalle.

Itse osaan olla, ja toivon mukaan moni muukin tämän kirjoituksen johdosta, varuillani tästä eteenpäin. Soitin tilanteesta hätäkeskukseen, josta luvattiin välittää tietoa poliisille.

Toivon, että poliisit saisivat tällaiset henkilöt kiinni.

Toivon mukaan niitä kunnollisia miehiä on kuitenkin vielä enemmistö väestöstä, jotka kunnioittavat naisen itsemääräämisoikeutta omasta vartalostaan.

Toivon ja uskon myös, että tällaisessa tilanteessa (kuten hätätilanteessa yleensäkin) saa apua niin naispuolisilta kuin miespuolisiltakin henkilöiltä.

Olisin kyllä todellakin tullut apuun, vaikka en tiedä mitä olisin osannut tehdä, ainakin meluta ja huutaa, ja olisin ollut liikkeellä autolla.

Minulla oli kyllä poikani mukana kyydissä, ja heille olikin selittämistä tapauksen osalta, ja pelästyimme jo sivullisina aika lailla tapahtumasta.

Hyvää kevättä kaikille, ja ollaan me naiset valppaina ja valmiina auttamaan kanssasisaria.

Poliisien määrärahoista ei saisi enää ottaa yhtään pois, koska poliiseja todella kaivattaisiin liikenteeseen turvaksi ja avuksi.

Turvallisempien lenkki- polkujen toivossa oleva

Janakkala

Menot