fbpx
Uutiset

Lentokenttävaraus poistettava Riihimäeltä

Hannu Raittinen perustelee 7.10.2004 tällä palstalla Riihimäen sammalistonsuon lentokenttävarausta aikalailla tulkinnanvaraisin perustein.

Itse paikallisena voisin kysyä, onko teidän maisemakonttoristanne kukaan edes käynyt paikan päällä tutustumassa? Mitkähän nämä Hirvihaaran kenttävarauksen kohdalla olleet puuttuvat selvitykset olivat jotka Sammalistonsuolla on tehty?

Liitteenä ollut ilmakuva nauratti kaikkein vähiten. Varmasti “maallikon” silmissä kiitoradan suunniteltu sijainti näytti varsin hyvältä keskellä “ei mitään”. Kuitenkin suunnitellun kiitoradan välittömässä läheisyydessä alle kilometrin säteellä on runsaasti omakotitaloja. Paikanpäällä huomaa myös että likimääräisesti sijoitettu kiitorata lähtee lähestulkoon naapurimme olohuoneen ikkunan alta.

Jokainen voikin miettiä kohdalleen kuinka kokisi ympäristösidonnaista ja yksilöllistä melua katsellessaan koneiden rullaamista aitiopaikalta, omasta kodistaan.

Kyseinen likimääräisesti sijoitettu kiitorata on myös vedetty yksityisessä omistuksessa olevan pellon poikki, herääkin kysymys puhutaanko tässä nyt kentän kaavavarauksesta turvesuon tilalle vai suon lähettyville?

Mutta annettakoon teille tietämättömyytenne anteeksi, ehkä olette katsoneet maanmittauslaitoksen yli kymmenen vuotta vanhaa karttaa ja tehneet päätöksenne sen perusteella. Sekään ei tosin selitä sitä miksi kaupungin mielipidettä asiassa ei oteta huomioon.

Myönnätte itsekin että täysin hiljaiset alueet ovat arvossaan, olen samaa mieltä, siksi ainoat siivekkäät joita tänne kaivataan ovat linnut ja niitä onkin suolla runsaasti.

Jos Helsinki lähtee kovasta vastustuksesta huolimatta siirtämään Malmia, sen voisi kaavoittaa keskelle ei mitään kauas asutuksesta, tai sinne minne asukkaat sen haluavat. Järkevin vaihtoehto olisi säästää kenttä Malmilla ja Helsingin rakentaa muualle talonsa, samalla saataisiin tämä turha rahojen hassaaminenkin loppumaan ja estettäisiin se ettei Helsingistä tule koko suomen lentoliikenteen takapajulaa.

Aaro Pihkala

asukas

Riihimäki

Menot