Uutiset

Lepaa ja Lintonen

Hämeen ammattikorkeakoulun yhtymähallituksen puheenjohtaja Minna Lintonen (sd.) kirjoittaa Hämeen Sanomissa 31.1.2007, ettei Hamkissa ole yhtään katastrofaalista koulutusohjelmaa.

Neljä vuotta sitten (silloinkin oli eduskuntavaalit) mediamyräkässä Lintosen johdolla Lepaan yksikön johtovastuut järjestettiin täysin uudella tavalla. Tästä lähtien kyseinen yksikkö on tehnyt uuden johtajan alaisuudessa runsaan yhden miljoonan euron tappion. (Talousjohtaja Mirja Pöhön antama tieto yt-tilaisuudessa 26.1.) Pöhön mukaan Lepaan talous on nyt syöksykierteessä. Syksyllä 2006 Lepaan yksikössä alkoivat jo irtisanomiset ja lomautukset taloudellisista ja tuotannollisista syistä.

Hamkin johdon esittämän rakenneuudistuksen mukaan Lepaan yksikön molemmat ammattikorkeakoulun koulutusohjelmat, puutarhatalous ja maisemasuunnittelu, lakkaavat ja niitä ehdotetaan fuusioitavaksi vuonna 2008 osaksi yhtä uutta luonnonvara-alan koulutusohjelmaa.

Puutarha-alan opetus olisi muuten täyttänyt Lepaalla vuonna 2010 sata vuotta.

Että sellaisia tuloksia aikaansaavia ”asiantuntijoita” meillä täällä omassa vaalipiirissä on ehdokkaina !

Nykymenoa katsellessa en voi muuta kuin todeta, että oli hienoa työskennellä aikana, jolloin keskityttiin koko organisaation toimesta työn ja tuloksen tekoon ilman puoluepolitikointia.

Heikki Pelkonen

lehtorina Lepaalla

vuosina 1968-2004

Hattula

Päivän lehti

26.1.2020