Uutiset

Lepaan koulun siirtoa ei esitetä

Hattulan kunnanhallitus käsittelee Lepaan koulu- ja päivähoitoasiaa kokouksessaan maanantaina. Esillä ovat Lepaan päivähoitojärjestelyt, mutta samalla otetaan kantaa myös koulun paikkaan.

Kunnan tekninen johtaja Janne Teeriaho on valmistellut asiaa, ja hänen valmistelunsa perusteella kunnanjohtaja Martti Pura esittää, että päivähoidolle järjestettäisiin tilat Lepaan nykyisen ala-asteen pihapiiristä. Tämä tarkoittaa siis sitä, etteivät koulu ja päivähoito siirtyisi Hamkin yhteyteen.

Teeriaho perustelee asiaa päiväkotitilojen toteutuksen aikataululla. Hattulan perusturvalautakunta on esittänyt, että Lepaalle pitäisi elokuun alkuun mennessä saada tilat 21 lapsen päivähoitoryhmälle ja siitä vuoden kuluttua toiselle saman kokoiselle ryhmälle.

-Totta kai myös kyläläisten kanta painaa, adressissa oli yli 700 nimeä, Teeriaho sanoo.

Kunnanhallitukselle esitetään myös, että päivähoitotilat hankittaisiin vuokraamalla siirrettävä ja laajennuskelpoinen ns. viipaleyksikkö Lepaan koulun läheisyyteen. Sellaisia on käytössä monilla paikkakunnilla, ja hattulalaiset ovat käyneet tutustumassa vastaavanlaisiin tiloihin Hollolassa.

Asia etenee kunnanhallituksesta vielä kunnanvaltuuston ratkaistavaksi.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic