fbpx
Uutiset

Lepaan koulun siirtoajatus sai pyyhkeitä valtuustolta

Hattulan valtuuston budjettikokouksessa pääosaan nousi Lepaan koulun mahdollinen siirto Hämeen ammattikorkeakoulun tiloihin. Budjettiin on kirjattu, että kunta ja Hamk neuvottelevat asiasta.

Varsinkin Lepaalla ja muualla Tyrvännössä asuvat valtuutetut katsoivat, että asiassa on edetty väärässä marssijärjestyksessä.

-Budjetissa on varat koulun jatkamiselle nykyisissä tiloissa vain puoleksi vuodeksi, eli onko realistista edes olettaa, ettei siirto toteutuisikaan, kyseli Mari Monto (vihr.).

Hän myös toi terveisiä lepaalaisten lasten vanhemmilta, jotka eivät ole kovin mielissään siirtoajatuksesta.

Kunnanjohtaja Martti Pura vakuutti, että valtuusto saa helmi- tai maaliskuun kokoukseen vertailun siitä, paljonko maksaisi koulun siirto ja paljonko jatkaminen nykyisissä tiloissa.

-Pyydän valtuutetuilta luottamusta siihen, että tässä asiassa menetellään reilusti ja avoimesti, ja lopullisen päätöksen teette te, Pura sanoi.

Valtuusto teki yhden rahallisen muutoksen budjettiesitykseen. Se hyväksyi yksimielisesti Erkki Pänkäläinen (kok.) esityksen, jonka mukaan kunta ei enää peri omavastuuosuutta Sibelius-opiston hattulalaisilta oppilailta.

Menot