Uutiset

Leppäkosken pyörätien rakentaminen alkaa kesällä

Leppäkoskelle rakennetaan tänä vuonna kevyen liikenteen väylää noin 170 000 eurolla. Janakkalan kunnan maanrakennuspäällikkö Ville Mattila ei vielä osaa sanoa, millä tavalla kunta kilpailuttaa urakan.

-Tässä voisi olla mahdollinen niin sanottu ranskalainen urakka. Urakoitsijat voisivat ilmoittaa meille, kuinka pitkän pätkän väylää he ovat valmiita tällä rahalla tekemään. Kilvan voittaisi se, joka rakentaisi pisimmän osan.

Urakka-asioista päätetään myöhemmin, mutta jo tiistaina tekninen lautakunta käsitteli Uudenmaan ely-keskuksen tekemää tiesuunnitelmaa, johon sillä ei ollut mitään huomauttamista. Myöskään mikään muu taho ei ole antanut muistutuksia.


Rakennetaan vaiheittain

Kevyen liikenteen väylä on tarkoitus rakentaa tänä vuonna Sentraalitien ja Urheilukentäntien välille – tai mihin asti raha sitten riittääkään Sentraalitien risteyksestä alkaen. Myöhemmin kevytväylää on tarkoitus jatkaa koulun suuntaan eli Voimantien ja Sentraalitien välille.

-Tarkoitus on, että rakentaminen saataisiin alkuun kesän aikana ja väylän ensimmäinen vaihe olisi valmis ennen ensi talvea, Mattila sanoo.

Janakkalan kunta maksaa kevyen liikenteen väylän rakentamisen, vaikka kyse onkin valtion tiestä. Väylän hoito ja ylläpito tulee kuitenkin valtion eli käytännössä ely-keskuksen vastuulle.

Kunta ei ole vielä päättänyt, milloin se rakentaa Voimantie-Sentraalitie-välin. Hanke ei ole mukana kunnan investointisuunnitelmassa, joka ulottuu vuoteen 2014.

Voimantie-Sentraalitie-välillä kunta joutuu tekemään pieniä kaavamuutoksia tulevan väylän takia. Ne on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden aikana. (HäSa)